سئو کلاه سیاه چیست؟ Black Hat SEO
ما باید از دانش سئو استفاده کنیم تا وب سایت خود را در نتایج برتر گوگل قرار دهیم. خوب، اکنون این سوال در ذهن شما ایجاد می شود که چگونه برخی از وب سایت هایی که از دانش سئو استفاده می کنند در نتایج برتر قرار می گیرند و برخی دیگر توسط گوگل جریمه می شوند؟ پاسخ این سوال را می توان با توضیح مفهوم سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه به دست آورد. شما کاملاً در مسیر درستی هستید زیرا میخواهیم در مورد سئو کلاه سیاه به طور مفصل صحبت کنیم، بنابراین اگر شما نیز مشتاق هستید همراه مقاله سئو کلاه سیاه چیست؟ باشید.
سوالاتی که ممکن است در ذهن شما باشند:
- سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO) چیست؟
- آیا هنوز از سئو کلاه سیاه استفاده میکنند؟
- حرفه ای ترین تکنیک های سئو کلاه سیاه چیست؟
- جریمه های گوگل برای Black Hat SEO چیست؟
بهتره که اول بدونیم سئو کلاه سیاه چیست و چه اهمیت هایی بر سئو دارد.
سئو کلاه سیاه چیست؟
سئو کلاه سیاه را بهتره که اینجوری براتون بگم، گوگل یک سری قوانین داره که اگر این قوانین رو رعایت کنیم به سایت ما رتبه و امتیاز میده، حالا این قوانین را اگر دور بزنید و خلاف این قوانین گفته شده سئو انجام دهید سئو کلاه سیاه نامیده میشود. شما با انجام دادن سئو کلاه سیاه و دور زدن قانون های گوگل در زمان کمتری به نتیجه های برتر گوگل خواهید رسید ولی گوگل با متوجه شدن این کار شما جریمه های سنگینی را برای شما در نظر میگیرد.
گوگل الگوریتم های زیادی دارد از جمله الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن، الگوریتم دزدان دریایی، الگوریتم کبوتر، الگوریتم گورخر و… دارد که اگر سایت شما یکی از این قوانین را رعایت نکند سایت را جریمه میکند.
آیا هنوز از سئو کلاه سیاه استفاده میکنند؟
در پاسخ باید بگویم که هنوز کسانی هستند که از سئو کلاه سیاه استفاده میکنند و بعضی از سایت ها برای اینکه از رقبا پیشی بگیرند و سریعتر جزو نتایج برتر گوگل شوند از سئو کلاه سیاه استفاده میکنند! با اینکه گوگل تا الان کلی هشدار داده ولی بعضی ها ادعا دارند که میتوانند قوانین گوگل را دور بزنند. تمامی سایت ها توسط تمامی الگوریتم های گوگل بررسی میشوند و سایت هایی که قوانین گوگل را دور میزنند گوگل با آنها برخورد محکمی میکند.
حرفه ای ترین تکنیک های سئو کلاه سیاه چیست؟
در این مرحله میخایم در مورد تکنیک های سئو کلاه سیاه صحبت کنیم تا بتوانید سئو کلاه سیاه و کلاه سفید را از هم تشخیص دهید و ناخواسته قوانین گوگل را دور نزنید و جریمه نشوید پس با سئو لرن همراه باشید…
1- خرید بک لینک و استفاده از سایت های مزرعه لینک
از مورد هایی که خیلی زیاد در سایت های مختلف دیده میشوند خرید بک لینک هست. اگر همین الان توی گوگل سرچ کنید خرید بک لینک کلی سایت بالا میاد که میتونید از این سایت ها بک لینک خرید کنید. خب شاید الان در ذهن شما این سوال وجود آمده که ما در مطالب قبلی گفتیم خرید بک لینک جزو سئو خارجی محسوب میشه و باعث بهبود رتبه سایت ما میشه، چرا بک لینک جزو سئو کلاه سیاه قرار میگیره؟ این سوال کاملا درسته بک لینک جزو سئو خارجی هست ولی به شرطی که بصورت طبیعی انجام دهید. ایجاد بک لینک بصورت طبیعی در سایت ها به این صورت هست که شما در شبکه های اجتماعی مثله اینستاگرام، توییتر، لینکدین، یوتویوب، فیسبوک و…).
کسانی هستند برای اینکه زودتر رتبه بگیرند بصورت انبوه بک لینک خریداری میکنند، بک لینک بصورت غیرطبیعی! خرید بک لینک یکی بدترین و اشتباه ترین روش های سئو کلاه سیاه هست و متاسفانه سایت های مطرح از همین روش استفاده میکنند. زمانی بک لیتک ها برای سایت خودتون خرید کنید معمولا یک زمان مشخص داره شروع و پایان داره. فزض کنیم برای سایتمان 1000 تا بک لینک خرید میکنیم که بعد 8 ماه این لینک ها حذف میشوند و این رفتار مشکوک شما باعث میشود که گوگل به سایت شما شک کند و بررسی خیلی دقیقتر بر روی سایت شما انجام دهد و متوجه بشود که شما قوانین گوگل را زیر پا گذاشتید و سایت شما را بشدت جریمه میکند.
یک نکته خیلی مهم!!!
اگر پروژه ای در دست دارید که قبل شما برای سایت این اتفاق افتاده توصیه میکنم با ایجاد کردن بک لینک های طبیعی اثر های منفی را از بین برده و یواش یواش سایت را در نتایج گوگل بالا بیاورید. (جریمه گوگل برای هرسایتی متفاوته ممکنه یک سایتی یک ماه جریمه شده باشه و ممکنه سایتی برای 3 سال جریمه شده باشه)
سایت های زیادی برای خرید بک لینک وجود دارد بعضی از این سایت ها چون لینک زیادی فروختند برای گوگل بی ارزش شده و گوگل آنها را مرزعه لینک سازی نامیده است. با گرفتن لینک از مزرعه لینک سازی باعث بالا رفتن عدد اسپم اسکور سایت شما میشود و بجای بهبود رتبه با کاهش رتبه مواجه میشوید
2- محتوای بی کیفیت یا کپی
تولید محتوای بی کیفیت! یکی از شدیدترین موضوعاتی که گوگل به آن اشاره دارد اینه که از محتوای کپی اصلا استفاده نکنید در واقع شما با این کار دارید از یکی کپی میکنید که قبلا این مطلب در گوگل ایندکس شده و دیگه احتمال رتبه گرفتن این مطلب در سایت شما وجود ندارد و باعث کاهش رتبه سایت شما میشود. بجای اینکه روزانه محتوای 10 هزار کلمه ای کپی در سایت خود منتشر کنید، یک محتوی یونیک و کاربر و گوگل پسند تولید کنید تا بتوانید نیاز کاربر را برطرف کنید.
3- تبادل لینک
یکی از مواردی که در گذشته مشاهده میشد این بود که مدیران سایت ها تبادل لینک انجام میدادند یعنی از همدیگر درخواست میکردند که لینک سایت را در سایت خود بگذارند ولی امروزه این روش جوابگو نیست و ممکن است با جریمه گوگل مواجه شوید.
4- لینک سازی داخلی خیلی زیاد
حتما در داخل سایت هایی را مشاهده کرده اید که هر چند کلمه یکبار یک لینک داخلی دارند و این باعث نارضایتی کاربر از سایت شما میشود و یکی از روش های سئو کلاه سیاه هست.
5- متن های پنهان
قبل از تکنیک هایی استفاده میکردند که کاربران نمیتوانستند آن مطالب را بخوانند و فقط خزنده های گوگل میتوانستند ببینند. این تکنیک به این روش است که یکسری متن ها را که شامل کلمه کلیدی هست بصورت پنهان شده داخل سایت قرار میدادند همانطور که گفته شد فقط خزنده های گوگل میتوانستند آن را مشاهده کنند. وبمستران از روش های مختلفی مانند استفاده از کد های CSS برای این پنهان سازی استفاده میکردند، این روش در گذشته کاملا جواب میداد ولی امروزه جواب نمیدهد و ممکن است جریمه و پنالتی بشوید.
6- استفاده خیلی زیاد از کلمه کلی Keyword Stuffing
سئوکاران قدیمی در گذشته عامل اصلی رتبه گرفتن در گوگل را بر این میدانستند که کلمه کلیدی را زیاد استفاده کنند این روش تا جایی ادامه داشت که کاربران نارضایتی نداشتند، این روش بجایی رسید که سئوکار ها تمامی مطلب خود را پر از کلمه کلیدی میکردند و باعث میشد که کاربران نارضایتی نشان بدهند. حتما در محتوا نویسی دقت کنید که از کلمه کلیدی به مقدار لازم استفاده کنید که اگر سایت شما برروی وردپرس نصب شده است میتوانید از افزونه های Yoast SEO یا Rank Math SEO استفاده کنید که این دو افزونه با هم دیگه یکسری تفاوت هایی دارند که در مقاله فرق افزونه رنک مث سئو و یوست سئو برای شما بیشتر توضیح دادیم.
7- ریدایرکت مخفیانه Sneaky Redirect
در گذشته یکی از روش هایی که برای گول زدن گوگل استفاده میکردند لینک ها را به این صورت گمراه کننده میگذاشتند مثلا میگفتند برای خواندن ادامه این مطلب اینجا کلیک کنید و زمانی که کاربر کلیک میکرد وارد یک صفحه بی ربط به اون موضوع میشد. گوگل امروزه با الگوریتم های جدید و پیشرفته خود تمامی لینک های موجود در یک صفحه را کاملا بررسی میکند و اگر یک رفتار مشکوک از شما پیدا کند بررسی کرده و در صورت دور زدن قوانین سایت شما جریمه میشود. امروزه این روش نوعی سئو کلاه سیاه محسوب میشود!
8- کلوکینگ Cloaking
گاهی اوقات برای اینکه رتبه برتر در گوگل دریافت شود بعضی از سئوکاران محتوایی که به کاربران نشان میدهند با محتوایی که به خزنده های گوگل نشان میدهند کاملا تفاوت دارد. گذشته می توانستیم با استفاده از روش کلوکینگ Cloaking به نتیجه های برتر گوگل برسیم ولی امروزه الگوریتم ها شناسایی کرده و سریعا برخورد کرده و جریمه میکند.
9- گرفتن لینک از بلاگ های بی کیفیت با اسپم اسکور بالا
در گذشته برای گوگل فقط مهم این بود شما یک بک لینک بگیرید و هیچ حساسیتی نداشت که شما از کجا و کدام صفحه لینک میگیرید ولی با آپدیت شدن هسته گوگل باید هنگام لینک گرفتن SPAM SCORE , DA ,PA به این سه مورد را دقت کنید. اسپم اسکور پایین و اعتبار دامنه بالایی داشته باشند تا لینکی که از آن سایت دریافت میکنیم برای سایت ما موثر باشد. اگر به این مورد هایی که گفته شد دقت نکنید و از سایت های بی کیفیت استفاده کنید حتما گوگل شما را جریمه خواهد کرد.
10- کامنت های اسپم
هیچ موقع کامنت های سایتان را بدون تایید در سایت انتشار نکنید ممکن است کامنت های نامربوط و یا لینک های اسپم و خالی. در گذشته با این روش میشد رتبه گرفت ولی امروزه اصلا جواب نمیدهد و جزو سئو کلاه سیاه محسوب میشود.
11- بهینه سازی بیش از اندازه سایت Over Optimization
زمانی که ما سئو کلاه سفید را برای شما توضیح میدهیم در توضیح به شما میگوییم سایت را بهینه سازی کنید، اگر سایت را بیش از اندازه بهینه سازی کنید گوگل به سایت شما را مشکوک شده و ممکن است سایت شما را ربات شناخته و جریمه کند پس به شما توسعه میکنم که اصلا از روش Over Optimization استفاده نکنید.
12- تله کلیک Clickbait
قطعا در نتایج گوگل مشاهده کرده اید که با عنوان جذاب شما را مجبور به کلیک روی آن سایت کرده و زمانی که شما آن سایت را باز میکنید با یک محتوای بی ارزش مواجه میشوید این راهکار زمانی بهترین جواب را به شما میدهد که در کنار عنوان جذاب از محتوای با کیفیت استفاده کنید.
13- سو استفاده از structured data و rich snippets
به عنوان یک متخصص سئو، قطعاً با مفاهیم Rich Snippets یا Schema آشنا هستید. یکی از روش های سئو کلاه سیاه، دستکاری موضوع است.
شما از یک طرحواره برای نمایش محتوایی که می خواهید در SERP به کاربر نمایش دهید استفاده می کنید. سوء استفاده از داده های ساختاریافته شما را از رقابت با دیگران باز می دارد و به شما رتبه های غیر واقعی در صفحات نتایج جستجو می دهد.
می توانید داده های ساختاریافته را به صفحاتی که حاوی پادکست یا هر سرویس مشابه دیگری مانند محصولات یا خدمات هستند اضافه کنید. نشانه گذاری طرحواره یکی از محبوب ترین مدل های داده های ساخت یافته است که کارشناسان سئو اصرار دارند از آن استفاده کنند.
حال، این داده های ساختاریافته چه ربطی به سئو کلاه سیاه دارند؟
یکی از روش های سئو کلاه سیاه، ایجاد اطلاعات نادرست در داده های ساختاریافته برای فریب دادن موتورهای جستجوی هدف مانند گوگل و کاربران است. به عنوان مثال ممکن است فردی که در روند کاری خود از روش های کلاه سیاه استفاده می کند و به مقالات یا محصولات سایت خود 5 ستاره جعلی می دهد.
دستکاری داده های ساختاریافته در واقع یک عملیات بسیار خطرناک است زیرا موتورهای جستجو از جمله گوگل به کاربران خود اطلاع می دهند که در صورت مشاهده موارد مربوط به سوء استفاده از داده های ساخت یافته را باید گزارش کنند و در صورت گزارش، جریمه های سنگینی اعمال می شود.
بنابراین برای عدم پرداخت جریمه سعی کنید تمامی موارد را به درستی و طبق قوانین سئو کلاه سفید وارد کنید.
جریمه های گوگل برای سئو کلاه سیاه چیست؟
یکی از سوالات پرتکراری که همه میپرسند این است که جریمه های گوگل برای سایت ها چیست؟ باید بگویم که برای هر سایتی یک جریمه ای در نظر گرفته میشود چون که این جریمه نسبت که کاری که شما انجام میدهید در نظر گرفته میشود و برای هر سایتی متفاوت است.
چطور از سئو کلاه سیاه دوری کنیم؟
پس از بررسی همه موارد فوق، اکنون می خواهیم ببینیم چگونه از سئو کلاه سیاه اجتناب کنیم؟ برخی از متخصصان سئو و بازاریاب های دیجیتال هستند که فکر می کنند اگر کاری برای بهبود سایت خود انجام دهند، ممکن است مجبور به پرداخت جریمه از طرف گوگل شوند. اما اصلا اینطور نیست و اگر رفتار کاری شما درست باشد قطعا سایت شما رتبه خوبی خواهد گرفت.
سعی کنید هنگام بهینه سازی سایت خود موارد زیر را رعایت کنید:
بین خزنده ها و ربات های گوگل و مخاطبان هدف خود تفاوت قائل نشوید. محتوایی که به کاربران نمایش می دهید باید با محتوایی که ربات گوگل پردازش می کند یکسان باشد. از تغییر مسیرهای بی فایده خودداری کنید. این یکی از مواردی است که در صورت تشخیص روبات بودن، جریمه می شوید.
سایت خود را همیشه به روز نگه دارید. به عنوان یک متخصص سئو، این مسئولیت شماست که همیشه اطلاعات جدید سئو را در سایت مورد مناقشه اعمال کنید. از بهروزرسانیهای الگوریتمها و هسته گوگل آگاه باشید و طبق این الگوریتمها عمل کنید.
خرید و فروش لینک ممنوع!! سعی کنید لینک ها را به روش طبیعی بسازید. با اتصال به شبکه های اجتماعی مانند لینکدین، توییتر، اینستاگرام به طور طبیعی می توانید لینک های خارجی ایجاد کنید و برای آنها امتیاز بگیرید. گوگل در مورد خرید و فروش لینک بسیار حساس است، بنابراین سعی کنید در این مورد بسیار مراقب باشید.
مطالب را کپی نکنید. همیشه سعی کنید محتوای منحصر به فرد ایجاد کنید. در صورت کپی کردن مطالب هیچ امتیازی برای سایت خود دریافت نمی کنید. سعی کنید منابع را به زبان انگلیسی بخوانید و آنها را به فارسی بازنویسی کنید. حتما سعی کنید یک تیم تولید محتوا برای سایت خود بسازید. محتوای تولید شده در سایت را حتما در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. این به ایندکس شدن سریع محتوای شما در گوگل کمک می کند.
سخن آخر
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فر
دیدگاهتان را بنویسید