CTR چیست؟ نرخ کلیک چیست؟ همراه با نکات طلایی
ارسال شده توسط مهدی فاتحی فر
شهریور 16, 1401
227 بازدید
دستیابی به مخاطبان هدف و جلب نظر آنها هدفی است که صاحبان وب سایت های مختلف همواره به دنبال آن بوده و برای آن تلاش می کنند. اما این زمانی است که وب سایت شما به اندازه کافی جذاب است که کاربران اینترنتی را وادار به کلیک کردن کند. اگر بتوانید کاربر را متقاعد کنید که روی لینک های مربوط به وب سایت شما کلیک کند، نرخ کلیک یا CTR وب سایت افزایش می یابد و به هدف خود رسیده اید. در واقع یکی از موضوعاتی که امروزه به یک موضوع مهم در بهینه سازی موتورهای جستجو تبدیل شده است، افزایش نرخ کلیک سایت است. اما نرخ کلیک چیست؟ CTR به چه معناست؟ نقش ctr در سئو چیست؟ افزایش نرخ کلیک چگونه بر بهینه سازی وب سایت تاثیر می گذارد؟اینها سوالاتی هستند که در زمینه نرخ کلیک مطرح می شوند. اگر میخواهید درک بهتری از نرخ کلیک (CTR) داشته باشید و میخواهید پاسخ سوالات خود را در این زمینه دریافت کنید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله از سئو لرن به بررسی مفهوم CTR و نقش آن در سئوی سایت می پردازیم.
CTR چیست؟
در دنیای مجازی، معیارهای زیادی وجود دارد که می تواند برای کنترل و بهبود عملکرد وب سایت شما مورد استفاده قرار گیرد. نرخ کلیک یا CTR چیست یکی از مهمترین معیارهایی است که تاکنون مورد بحث قرار گرفته است. اما نرخ کلیک چیست؟
ابتدا اجازه دهید کمی با مفهوم CTR آشنا شویم. CTR مخفف عبارت Click Through Rate است. این اندازه گیری برای شمارش تعداد کلیک کاربران بر روی تبلیغ، پیوند یا دکمه استفاده می شود.
در واقع با کمک CTR می توانید مشخص کنید که کاربران اینترنتی تا چه اندازه جذب محتوای وب سایت شما شده اند و روی آن ها کلیک کنید. در نهایت تمامی این کلیک ها باعث ورود کاربران به وب سایت شما می شود. این دقیقاً همان هدفی است که وب سایت شما برای آن ایجاد شده است و سعی در دستیابی به آن دارد. در نتیجه نرخ کلیک بالا نقش مستقیمی در میزان موفقیت یک وب سایت دارد.
مقاله پیشنهادی: انواع ارور های گوگل چه معنایی دارد؟
نرخ کلیک چگونه محاسبه می شود؟
با توجه به نقش کلیدی ctr (مخفف نرخ کلیک) در میزان موفقیت یک وب سایت در موتورهای جستجو، باید امکان محاسبه دقیق آن وجود داشته باشد. طبق الگوریتم معرفی شده توسط گوگل، شما باید تعداد کلیک های منحصر به فرد روی محتوای وب سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل بر تعداد نمایش ها تقسیم کنید تا نرخ کلیک وب سایت خود را بدست آورید. فرمولی که با آن می توانید به راحتی نرخ کلیک یا CTR وب سایت خود را محاسبه کنید به شرح زیر است:
نرخ کلیک = مجموع کلیک ها ÷ تعداد نمایش
اما اکنون این سوال پیش می آید که تعداد برداشت ها چقدر است؟ تعداد دفعاتی که محتوای شما در نتایج موتورهای جستجو نمایش داده می شود، به عنوان یک نمایش شناخته می شود. ممکن است بپرسید تفاوت بین تعداد نمایش ها و نرخ کلیک چیست؟ نگران نباشید زیرا در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
تفاوت بین CTR و Impression چیست؟
گاهی اوقات کاربران اینترنت محتوای وب سایت شما را در نتایج جستجو می بینند اما روی آن کلیک نمی کنند. بنابراین اگر نسبت تعداد کل کلیک ها به تعداد کل نمایش ها را محاسبه کنید، می توانید CTR وب سایت خود را دریافت کنید.
با این حال، به خاطر داشته باشید که نیازی به محاسبه دستی نرخ کلیک یا CTR ندارید. در حال حاضر ابزارهای زیادی وجود دارد که می توانید از آنها برای به دست آوردن تمام اطلاعات مورد نیاز برای بهینه سازی وب سایت خود استفاده کنید که یکی از آنها اطلاعات CTR است. گوگل آنالیتیکس یا گوگل سرچ کنسول یکی از معروف ترین این ابزارهاست. با ثبت سایت خود در کنسول گوگل به راحتی می توانید آمار کل کلیک ها، کل بازدیدها و نرخ کلیک خود را مشاهده کنید.
مقاله پیشنهادی: لینک فالو و نوفالو چه تفاوت هایی دارند؟
نرخ کلیک طبیعی چیست؟
نرخ کلیک طبیعی به ترافیکی اطلاق می شود که به طور طبیعی و صرفاً لینک هایی به محتوای وب سایت شما را در نتایج موتورهای جستجو می بیند و روی آنها کلیک می کند تا وارد وب سایت شما شود.
در بحث سئو و بهینه سازی محتوا، افراد تمام تلاش خود را می کنند تا افراد را متقاعد کنند که روی لینک های مربوط به وب سایت خود کلیک کنند. به همین دلیل است که نرخ کلیک یا CTR به یک اصل اساسی در سئو تبدیل شده است.
افراد سعی می کنند عملکرد وب سایت خود را بهبود بخشند و آن را بهینه سازی کنند تا کاربران را متقاعد کنند که وب سایت خود را انتخاب کرده و از بین سایر نتایج مشابه نمایش داده شده در نتایج جستجو، روی آن کلیک کنند. اگر این اتفاق بیفتد، نرخ کلیک به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
ترافیک ارگانیک مهم ترین نوع ترافیکی است که می تواند به وب سایت شما بیاید زیرا:
موتور جستجوی گوگل بیشترین ترافیک را دارد و کاربران اینترنت به این پلتفرم اعتماد زیادی دارند.
گوگل از الگوریتم بسیار دقیقی در مورد رتبه بندی محتوایی که نمایش می دهد استفاده می کند. در نتیجه، اگر وب سایت شما بتواند بخشی از 5 نتیجه اول جستجوی کلمه کلیدی باشد، نشان دهنده این است که محتوای شما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
اولا، رسیدن به مکان مناسب در نتایج جستجو می تواند دشوار و زمان بر باشد. اما اگر بتوانید در طول زمان به رتبه های اولیه نتایج جستجوی گوگل برسید، به این معنی است که توانسته اید اعتماد گوگل را جلب کنید. بنابراین می توانید از مزایای آن بهره مند شوید که یکی از آنها افزایش نرخ کلیک یا CTR به روش طبیعی در مدت زمان طولانی است.
طبق تحقیقات، صفحه اول نتایج گوگل (10 نتیجه اول) 92 درصد از کل ترافیک گوگل را برای یک کلمه کلیدی خاص دریافت می کند. بنابراین دریافت سایت مناسب می تواند CTR بیشتر و ترافیک بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورد.
طبق آمار اعلام شده توسط گوگل، حدود 33 درصد از کلیک های ترافیک طبیعی روی 5 محتوای برتر گوگل اتفاق می افتد.
از طرف دیگر، برای آوردن ترافیک به وب سایت خود باید هزینه ثابتی را پرداخت کنید. در این صورت باید از تبلیغات کلیکی استفاده کنید که معروف ترین آنها تبلیغات کلیکی گوگل (PPC) است. در این صورت محتوای وب سایت شما به صورت تبلیغاتی در معرض دید مخاطبان شما قرار می گیرد و با هر کلیک روی آن ها هزینه مشخصی را به پلتفرمی که تبلیغات در آن نمایش داده می شود پرداخت می کنید. در واقع نرخ کلیک یا CTR نقش عمده ای در محاسبه هزینه تبلیغات دارد.
نرخ کلیک در سئو چه نقشی دارد؟
تصور کنید محتوا ایجاد می کنید و آن محتوا در نتایج موتورهای جستجو ظاهر می شود. اگر هزاران نفر محتوای شما را در نتایج جستجوی گوگل ببینند اما روی آن کلیک نکنند دقیقا چه اتفاقی می افتد؟ بدیهی است که هیچ کس نمی تواند خدمات یا محصولاتی را که وب سایت شما از طریق جستجو در گوگل یا سایر موتورهای جستجو ارائه می دهد بداند. در این صورت تمام تلاش های شما برای سئو بیهوده خواهد بود. در واقع، این نرخ کلیک (CTR) است که نتیجه نهایی عملکرد سئو شما را تعیین می کند و بازگشت سرمایه (ROI) را برای شما به ارمغان می آورد.
به همین دلیل است که CTR یکی از پارامترهای اصلی است که هنگام بهینه سازی وب سایت خود باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. اگر بتوانید محتوایی تولید کنید که برای مخاطبان اینترنتی خود جذاب باشد، می توانید آنها را متقاعد کنید که روی آن کلیک کنند. به این نرخ کلیک یا CTR نیز می گویند. گوگل همچنین به دنبال وب سایت هایی است که برای کاربران جذاب باشد و از دیدگاه آنها محتوای خوبی داشته باشد.
در نتیجه، هرچه تعداد کلیک ها روی محتوای وب سایت شما بیشتر باشد، رتبه شما در نتایج جستجوی گوگل بهتر می شود. البته فراموش نکنید که نرخ کلیک تنها معیاری نیست که گوگل به دنبال آن است. اول از همه، شما باید محتوای کاملا بهینه و سئو ایجاد کنید. همچنین نرخ کلیک (CTR) نیز در نتیجه مناسب بودن محتوای شما افزایش می یابد.
افزایش نرخ کلیک چیست؟
برای افزایش نرخ کلیک سایت باید سعی کنید آن را بهینه کنید. بهینه سازی CTR ارتباط مستقیمی با بهینه سازی محتوا دارد. اگر می خواهید تعداد کلیک ها را افزایش دهید، باید روی سئو محتوای خود تمرکز کنید. محتوای وب سایت شما باید به اندازه کافی بهینه شده و به اندازه کافی جذاب باشد. برای بهینه سازی نرخ کلیک بهتر است مراحل زیر را انجام دهید:
1- در مرحله اول برای افزایش نرخ کلیک سایت باید بتوانید رتبه اولیه نتایج جستجوی گوگل را بدست آورید و این زمانی اتفاق می افتد که محتوای شما طبق الگوریتم تعریف شده گوگل باشد.
2- در مرحله دوم افزایش نرخ کلیک سایت باید به محتوایی که در نتایج به مخاطبین خود نمایش می دهید توجه کنید. محتوا باید به اندازه کافی برای کاربران اینترنت جذاب باشد تا آنها را متقاعد کند که برای خواندن بیشتر روی آن کلیک کنند. به همین دلیل، باید مراقب عنوان، کلمات کلیدی و توضیحات کوتاه خود به عنوان ابزارهای مهم برای افزایش نرخ کلیک باشید.
مقاله پیشنهادی: سئو داخلی چیست؟ On Page SEO
تبلیغات کلیکی گوگل چیست و نرخ کلیک در آن چه نقشی دارد؟
یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ معرفی شده توسط گوگل، تبلیغات با یک کلیک است. PPC مخفف Pay-Per-Click است. در این نوع تبلیغات نرخ کلیک یا CTR نقش بسیار مهمی در هزینه پرداخت دارد. گوگل لینک مورد نظر شما را در ازای دریافت هزینه ثابت در نتایج اولیه خود نمایش می دهد. در این نوع تبلیغات کلمه Ad در کنار آدرس وب سایت شما قرار می گیرد که مخفف Ad و نشان دهنده تبلیغ بودن لینک است.
با تبلیغات کلیکی گوگل، باید برای هر کلیک روی محتوای خود هزینه پرداخت کنید. به این ترتیب ترافیک پولی به وب سایت شما است و جدا از ترافیک طبیعی است که وب سایت شما را از طریق جستجو پیدا می کند. می توان از آن برای معرفی وب سایت و افزایش فروش استفاده کرد.
نرخ کلیک یا CTR که مخفف عبارت Click Through Rate است، نقش بسیار مهمی در موفقیت یک وب سایت دارد. هر چه یک وب سایت کلیک بیشتری دریافت کند و ترافیک بیشتری دریافت کند، سایت بهتر است. بنابراین افزایش نرخ کلیک سایت به عنوان یکی از راه های مهم ارتقای جایگاه سایت در نتایج گوگل و ارتقای رتبه سایت محسوب می شود. به همین دلیل است که سئو بر روی راه های افزایش نرخ کلیک یا CTR سایت تاکید زیادی دارد. در این مقاله از پایگاه دانش هاست فا سعی کرده ایم شما را با مفهوم نرخ کلیک آشنا کنیم و به سوالاتی که ممکن است در ذهن شما ایجاد شود پاسخ دهیم. امیدواریم با مفهوم CTR و تکنیک های افزایش نرخ کلیک، بتوانید موقعیت بسیار خوبی کسب کنید. متشکریم که تا آخر مقاله CTR چیست؟ نرخ کلیک چیست؟ همراه با نکات طلایی همراه سئو لرن بودید.
شما چه امتیازی به این مقاله میدهید؟
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فرمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آشنایی با انواع روش های سئو و تکنیک های آن
سئو وب سایت به چه معناست؟ انواع روش های سئو...
ورودی کم ولی هدفمند!
اگر شما روزانه 1000 تا ورودی داشته ولی هدفمند نباشند...
ویژگی های CMS خوب!
CMS چیست؟ CMS مخفف کلمه Content Management System هست به...
سایت هایی که میتوان در آن رپورتاژ آگهی رایگان منتشر کرد؟ 2023
در این مقاله به جزئیات سایت های رپورتاژ آگهی می...
فایل Robots.txt چیست؟
همانطور که همه ما می دانیم، ربات های موتورهای جستجو...
سئو کلاه سفید چیست؟ White Hat SEO
خوش آمدید به مقاله سئو کلاه سفید، قطعا شمایی که...
دیدگاهتان را بنویسید