چگونه محتوای وبلاگ را سئو کنیم؟
آیا دقت کرده اید که وقتی وارد هر وب سایتی می شوید قسمتی به نام بلاگ وجود دارد که پر از مطالب جدید و مفید است!! البته هیچ سئوکار یا محتواساز بیکار نداریم که این مطالب را بی هدف تولید کرده باشد و مطمئنا این قسمت آنقدر مهم است که از هر 10 سایت 8 سایت وبلاگ فعال دارند!! پس از ایجاد و انتشار محتوا در بخش وبلاگ، مهم ترین قسمت این است که این محتوا نیز باید سئو پسند باشد تا بتوانید ورودی های این مطالب را به سایت دریافت کرده و در لینک بیلدینگ داخلی استفاده کنید. در این مقاله از سئو لرن با شما هستیم تا با هم این موضوعات را مرور کنیم. پس با ما همراه باشید!
چگونه محتوای وبلاگ را سئو کنیم؟ یک سوال متداول که شما قطعا اینجا هستید تا به آن پاسخ دهید.
شاید فکر کنید که سئوی وبلاگ با سئوی سایت های دیگر متفاوت است، اما اگر با مفهوم سئو آشنایی دارید، در این مقاله قصد آموزش سئو را نداریم و فقط نکات مهم را در کنار هم قرار می دهیم.
اگر احساس می کنید هنوز با مفهوم سئو آشنا نیستید، حتماً پیشنهاد می شود آموزش سئو فوق حرفه ای مهدی فاتحی فر را مطالعه کرده و از آن استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی: بهترین شغل های 10 سال آینده ایران
وبلاگ چیست؟
فرض بر این است که شما هنوز آشنایی کلی با مفهوم بخش وبلاگ ندارید، بنابراین از مبانی آن را توضیح می دهیم.
شما باید محصولات و خدمات خود را در هر سایتی و با هر موضوعی توضیح دهید، اما سایر آموزش های تکمیلی و موارد دیگر در بخشی به نام سایت بلاگ مطرح شده است.
حالا میخواهید دقیقتر بدانید معنی آن چیست؟
فرض کنید یک سایت دیجیتالی برای فروش موبایل دارید! آیفون 14 امروز معرفی شد و شما محصول آیفون 14 را با توضیحات لازم در سایت وارد میکنید، برای این کار باید دانش محصول نویسی داشته باشید و از مطالب غیرضروری که در مقاله آموزش محصول نویسی به طور کامل توضیح دادیم پرهیز کنید!
برای نوشتن محصول، مطمئناً نمیتوانید زیاد وارد جزئیات شوید و حتی یک بررسی پیچیده انجام دهید. همه این موارد محتوایی هستند که باید در وبلاگ توضیح دهید و به محصول اصلی خود پیوند دهید!
وبلاگ ها در سایت های مختلف به دو دسته تقسیم می شوند، به عنوان مثال، مانند بسیاری از سایت ها مانند تاپر آموز، تاپر آموز نیز یک وبلاگ در خود سایت است و می توانید آن را از قسمت وبلاگ بخوانید.
اما در برخی از سایت ها مانند دیجی کالا، یک زیر دامنه دوم برای وبلاگ ایجاد می شود.
این تم کاملا سلیقه ای و مطابق با شرایط سایت می باشد.
چرا سئو وبلاگ مهم است؟
شما سئوی محصولات، خدمات و صفحه اصلی خود را انجام می دهید تا از طریق جستجو در موتورهای جستجوی مختلف از جمله گوگل، ترافیک کاربران را به دست آورید و با انجام روش های بهینه، می توانید این ترافیک را به مشتریان واقعی تبدیل کنید و درآمد کسب کنید.
وبلاگ ها دقیقاً همان هدفی را برای سئو دارند، با این تفاوت که:
مردم به دنبال آموزش و امداد در وبلاگ ها هستند!
زمانی که به محصولی نیاز دارید، نوع جستجوی آن در گوگل متفاوت است. به عنوان مثال، زمانی که می خواهید گوشی بخرید، iPhone 13 Pro Max را جستجو می کنید. یعنی می خواهید بخرید، اما وقتی جستجو می کنید، چگونه می توانید یک اپل آیدی بسازید؟ اکنون به دنبال خرید گوشی نیستید، اما اکنون خریدی انجام داده اید و می خواهید نیازهای خود را برآورده کنید.
خب، برخی از مردم فکر می کنند که نمی توان این افراد را با نهایی کردن خرید خود مشتری واقعی کرد، اما اینطور نیست! از قسمت وبلاگ این آموزش می توانید به صفحات اصلی مانند خرید گوشی، ساخت اپل آیدی، خرید قاب، خرید شارژر و هندزفری لینک دهید!!
البته اگر محتوای وبلاگ شما آموزشی و جامع باشد، می توانید به این موارد برسید وگرنه مردم اصلا مطالب شما را نمی خوانند.
چگونه سئو محتوای وبلاگ را انجام دهیم؟
خوب، اکنون که با بخش وبلاگ آشنا شدیم، می خواهیم ببینیم که چگونه سئو بخش وبلاگ را انجام دهیم.
پیشنهاد میشود بخوانید: آموزش سئو خارجی
کلمات کلیدی مناسب را برای محتوای وبلاگ خود در نظر بگیرید.
یکی از مهم ترین چیزهایی که اکثر مردم به آن اهمیت نمی دهند این است که کلمات کلیدی را برای محتوای وبلاگ خود در نظر نمی گیرند و فکر می کنند که کلمات کلیدی مورد نیاز نیست.
اما برعکس محتوای وبلاگ شما باید یک کلمه کلیدی داشته باشد، مراقب باشید که این کلمه کلیدی با کلمات کلیدی صفحات اصلی سایت شما کاملا متفاوت باشد.
چه مفهومی داره؟
به عنوان مثال کلمه کلیدی سایت شما آموزش زبان انگلیسی است، شما می توانید با کلمات کلیدی برای یادگیری زبان انگلیسی، کلمات مهم انگلیسی برای سفر و … محتوا بسازید، زمانی که کاربری با هر یک از این کلمات وارد سایت شما می شود، می توانید محتوای عالی ایجاد کنید و آنها را به صفحه آموزش زبان انگلیسی هدایت کنید.
نکته مهم در مورد وبلاگ این است که می توانید از کلمات کلیدی طولانی استفاده کنید و به سرعت به نتیجه برسید.
به عنوان مثال در تصویر زیر کلیدواژه اصلی آموزش هوش مصنوعی را انتخاب کردیم اما گوگل نتایج جستجوی طولانی تر و بیشتری به ما داد.
شما باید از تگ های H1 تا H6 در محتوای وبلاگ خود استفاده کنید.
نکته مهم دیگر استفاده از تگ عنوان در سایت است. محتوای شما باید ساختاری داشته باشد تا کاربر در حال خواندن آن بتواند عناوین اصلی را تشخیص دهد.
این تگ ها به شما در ایجاد این ساختار کمک می کنند. نکته مهم در استفاده از این تگ ها این است که اولاً باید به ترتیب استفاده شوند و ثانیاً تنها یک بار می توانید از عنوان H1 به عنوان عنوان صفحه استفاده کنید.
استفاده از کلمات کلیدی در عنوان H1 بسیار مهم است.
مقاله پیشنهادی: سئو محلی چیست؟
در مطالب خود از مقدمه و نتیجه گیری استفاده کنید!
البته افزودن محتوا و نتیجه گیری ممکن است مستقیماً روی سئو تأثیر نداشته باشد اما به دلیل نظمی که در نوشته شما ایجاد می کند رضایت کاربران را افزایش می دهد و این افزایش رضایت کاربران باعث می شود که آنها به خوبی با سایت شما تعامل داشته باشند. در نهایت، گوگل از این تعامل خوب به نفع سایت شما استفاده می کند.
البته بهتر است هم در مقدمه و هم در پایان از کلمات کلیدی محتوای وبلاگ خود استفاده کنید.
بهترین عکس ها را بیابید و متن تصاویر جایگزین (alt) را فراموش نکنید.
محتوای متنی شما قطعا باید چندین عکس بهینه شده داشته باشد. البته بهینه بودن عکس ها در اینجا به این معناست که سایز عکس ها کوچک باشد، عکس با کیفیت باشد، عکس با فرمت PNG باشد. و jpg باشد. مطمئن شوید که نام عکس را با کلمات کلیدی مرتبط ذخیره کنید.
سپس، هنگامی که تصویر را در سایت خود آپلود می کنید، باید یک alt برای آن قرار دهید. متن جایگزین تصویر شما باید از کلمات کلیدی استفاده کند.
URL مناسب را وارد کنید!
برخی از افراد ممکن است فکر کنند که باید یک URL مناسب برای محتوای وبلاگ خود قرار دهند، اما هرگز از URL غافل نشوند.
برخی از سایت ها هستند که عادت دارند آدرس محصولات، خدمات و وبلاگ های خود را شماره گذاری کنند. با این کار شما نکته اصلی سئو را از دست می دهید.
URL محتوای شما باید حاوی کلمات کلیدی باشد و امتیاز خوبی کسب کند.
سعی کنید از URL های طولانی اجتناب کنید و از URL های کوتاه و کوتاه تر استفاده کنید.
البته بسیاری از سایت ها تاریخ و زمان انتشار مطالب را در آدرس اینترنتی ذکر می کنند که می توانید از طراح سایت خود بخواهید این قسمت را برای شما ویرایش کند.
البته URL هایی که تاریخچه دارند ظاهر زیبایی ندارند و به مرور زمان برای کاربر قدیمی به نظر می رسند، حتی اگر به روز رسانی آن ها ادامه دهید.
می توانید به جای URL فارسی از انگلیسی استفاده کنید، فقط متن خود را در گوگل ترنسلیت قرار دهید و سپس عبارت حاصل را در لینک سایت قرار دهید.
مقاله پیشنهادی: URL فارسی یا انگلیسی؟ کدام برای سئو سایت بهتر است؟
لینکسازی مناسبی بین محتوا و سایر مطالب وبلاگ ایجاد کنید
شما قطعا با لینک بیلدینگ آشنا هستید و می دانید که لینک ها به دو دسته لینک های داخلی و لینک های خارجی تقسیم می شوند. لینک داخلی مجموعهای از لینکهایی است که شما به سایر محصولات و خدمات موجود در محتوای خود لینک میدهید، یعنی کاربر به راحتی میتواند با لینکهایی که ایجاد کردهاید بین صفحات شما حرکت کند.
در سئوی محتوای وبلاگ بسیار موثر است و اعتبار محتوای شما را بسیار افزایش می دهد.
البته دقت داشته باشید که حتما باید لینک بیلدینگ مرتبط داشته باشید در غیر این صورت با نارضایتی کاربران مواجه خواهید شد و تاثیر منفی روی شما خواهد گذاشت.
از مطالب آموزشی استفاده کنید!
ایجاد محتوای مناسب یکی از عناصر اساسی بهینه سازی موتور جستجوی گوگل است.
محتوایی که در سایت وبلاگ خود قرار می دهید باید بسیار آموزنده باشد و باید از آن سبک مطالب فروش دوری کنید.
محتوا کاربر را به سمت صفحه خرید سوق می دهد که در عین آموزشی بودن، حس نیاز را در کاربر ایجاد می کند. در مقاله راه های یافتن نیازهای مشتری به خوبی توضیح داده ایم که چگونه حس نیاز را برای کاربر ایجاد کنیم.
توجه داشته باشید که تولید محتوای صحیح و اصولی آنقدر موثر است که می تواند عامل بسیار مهمی در سئو سایت وبلاگ شما باشد.
در مرحله بعد سعی کنید محتوای منحصر به فرد ایجاد کنید و به هیچ وجه از مطالب سایت های دیگر کپی نکنید. الگوریتم های گوگل برای شناسایی سریع محتوای تکراری و جریمه کردن سایت های متخلف اینجا هستند.
توضیحات متا را فراموش نکنید!
یکی از بخش های مهمی که می توانید برای تشویق افراد به خواندن مقاله خود استفاده کنید، توضیحات متا است که تاثیر زیادی در سئوی سایت دارد. شما باید تا 120 کلمه متن در مورد مقاله خود بنویسید، از جمله کلمات کلیدی برای نمایش به کاربر.
اگر این را فراموش کردید، گوگل خودسرانه بخشی از متن محتوای شما را با این توضیحات متا جایگزین می کند.
طول کلمه متن شما باید بهینه باشد
به طور کلی گوگل به محتوای کمتر از 300 کلمه توجه نمی کند و حجم مطالب شما باید حداقل 300 کلمه باشد، اما اگر یک محتوا نویس هستید می دانید که یک محتوای آموزشی خوب حداقل به کمتر از 2000 تا 3000 کلمه نیاز دارد. کلمات مورد نیاز است و این طول محتوا دقیقا همان چیزی است که گوگل می خواهد. است.
البته توجه داشته باشید که تراکم کلمات کلیدی باید در رابطه با محتوا به شدت رعایت شود. یعنی زیاده روی نکنید و از قرار دادن کلمات کلیدی خودداری کنید.
وبلاگ شما باید سازگار با موبایل باشد (ریسپانسیو بودن سایت)
می دانیم که امروزه بیش از 80 درصد از بازدیدکنندگان سایت ما از طریق تلفن همراه می آیند و این بدان معناست که اگر سایت ما تصویر خوبی در تلفن های همراه نداشته باشد، بازدیدکنندگان زیادی را از دست خواهیم داد.
برای جلوگیری از این امر، سایت باید به انواع تلفن های همراه واکنش گرا باشد، یعنی عناصر باید دقیقاً در جایی که باید قرار گیرند، قرار داده شوند.
بنابراین در حال حاضر بهتر است سایت خود را از طریق تلفن همراه مشاهده کنید و در صورت وجود مشکل حتما با طراح سایت خود در میان بگذارید. حتما توصیه می شود به آن توجه کنید.
مقاله پیشنهادی: الگوریتم گورخر چیست؟ + الگوریتم گورخر در سئو
حتما به سرچ کنسول سایت توجه کنید
کنسول جستجوی گوگل ابزار مفیدی است که به صورت رایگان در اختیار متخصصان سئو قرار گرفته است. با استفاده از این ابزار می توانید آمار بسیار دقیقی از میزان تعامل و علاقه مخاطبان خود به موضوعات سایت به دست آورید.
دانستن این موارد همیشه به شما کمک می کند تا روی آنچه کاربر نیاز دارد تمرکز کنید، بنابراین مطمئن شوید که به آن توجه کرده اید.
سخن آخر
دوست عزیز چگونه سئوی مطالب وبلاگ را در مقالات انجام می دهید؟ سعی کردیم مهم ترین موارد در سئو وبلاگ را به طور کامل بررسی کنیم و نکات کاربردی را بیان کنیم.
امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید تغییرات زیادی در محتوای وبلاگ خود ایجاد کنید و قطعا نتایج خوبی از الگوریتم گوگل بگیرید.
آیا تجربه ای در زمینه سئو محتوای وبلاگ دارید؟ اگر بله، آن را با بهترین دوستان خود در بخش نظرات به اشتراک بگذارید. با تشکر از توجه شما به سئو لرن. متشکریم که همراه مقاله چگونه محتوای وبلاگ را سئو کنیم؟ بودید.
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فر
دیدگاهتان را بنویسید