AMP چیست؟ چه تاثیری در سئو دارد؟
آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که وب سایتی را روی موبایل خود باز کنید و احساس کنید بارگذاری آن خیلی طول می کشد؟ حوصله داری آیا از عهده این کار بر می آیید و به او هدیه افتتاح آن سایت را می دهید؟ خبر خوب این است که اگر همه از چیزی به نام AMP در سایت های خود استفاده کنند، هیچ کس هرگز با این نوع مشکل مواجه نمی شود. اما این به اصطلاح “AMP” چیست؟
اگر وب سایتی برای خود یا کسب و کارتان دارید، پس باید دانش کافی در مورد AMP داشته باشید و برای استفاده از آن برنامه ریزی کنید. همراه مقاله AMP چیست؟ چه تاثیری در سئو دارد؟ با سئو لرن باشید…
AMP چیست؟
AMP مخفف Accelerated Mobile Pages است. AMP در واقع یک استاندارد کدنویسی برای وب سایت ها است و در اصل یک نسخه کوتاه شده از HTML است. AMP با هدف حذف کدهای سنگین که مانع از نمایش سریع وب سایت می شود، طراحی شده است تا صفحات وب در سریع ترین زمان ممکن به کاربر نمایش داده شوند.
به بیان ساده، AMP راهی است برای سبک کردن صفحات وب سایت شما در حالی که سبک و ظاهر و احساس صفحات وب سایت شما را حفظ می کند تا در گوشی های هوشمند بازدیدکنندگان شما سریعتر ظاهر شوند.
AMP برای اولین بار در سال 2015 معرفی شد، زمانی که بیشتر کاربران اینترنت به جای استفاده از رایانه، به تلفن همراه خود روی آوردند.
در آن زمان، گوگل تصمیم گرفت که سایت های موبایل واقعا کند هستند. این وضعیت نه برای گوگل، نه برای وب سایت ها و نه برای کاربران اینترنت ایده آل بود. به همین دلیل باید راه حلی پیدا می شد. این راه حل پروژه ای به نام AMP بود.
AMP چگونه کار می کند: چگونه AMP سرعت وب سایت ها را افزایش می دهد؟
هدف از پروژه AMP این بود که وب سایت ها با بیشترین سرعت ممکن در تلفن های همراه بارگذاری شوند. این هدف با حذف هر چیزی که سرعت وب سایت را کند می کند محقق می شود.
مواردی مانند پلاگین های مختلف، تصاویر بزرگ و صفحات متعدد با جاوا اسکریپت و سایر اسکریپت های مشابه می توانند سرعت بارگذاری صفحه را کاهش دهند. حذف یا خلاصه کردن چنین مواردی زیرساخت صفحه را مختصرتر و قابل استفاده تر می کند و در نتیجه سریعتر بارگذاری می شود.
با توجه به نتایج تحقیقات انجام شده در پروژه AMP، حدود 70 درصد از صفحات معمولی بین 7 تا 10 ثانیه طول می کشد تا بارگذاری شوند. اما این رقم برای صفحات AMP تنها یک ثانیه است.
همچنین بخوانید: ابزارهای تحلیل سرعت بارگذاری سایت، جادوی گوگل
توجه داشته باشید که زمان بارگذاری صفحه به ویژه برای وب سایت های مرتبط با کسب و کار مهم است. آمارهای نظرسنجی های مختلف نشان می دهد که 47 درصد از مشتریان انتظار دارند صفحه مورد نظرشان در عرض دو ثانیه یا کمتر نمایش داده شود و 40 درصد از آنها اگر بارگذاری یک صفحه بیش از سه ثانیه طول بکشد منتظر نخواهند بود. زمان بیشتری طول می کشد و بازدید از آن وب سایت را متوقف کنید.
مزایای استفاده از AMP
استفاده از AMP مزایای متعددی را برای وب سایت ها فراهم می کند که از مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
AMP و سئو
اگر وب سایت شما کند است، کاربران منتظر بارگذاری و در نهایت نمایش آن نخواهند بود. در عوض، قبل از اینکه حتی وب سایت شما را ببینند، از دکمه برگشت مرورگر خود استفاده می کنند و به وب سایت سریعتر می روند. توجه داشته باشید که اگر کاربران روی لینک وبسایت شما در نتایج جستجوی گوگل کلیک کنند، اما خیلی سریع و در عرض چند ثانیه به صفحه نتایج بازگردند، چنین رفتاری از نظر گوگل منفی تلقی می شود و بر روی سئو سایت تاثیر منفی می گذارد.
علاوه بر این، هر زمان که صفحاتی که در آنها از AMP استفاده کرده اید در نتایج جستجوی گوگل ظاهر می شوند، علامت خاصی در کنار آنها درج می شود که وجود آن نشان دهنده سرعت بارگذاری بیشتر صفحه است و بنابراین از آنجایی که هیچکس از سرعت بالا متنفر نیست، نظر می دهد. بینندگان را جذب خواهند کرد. همچنین، با درک تدریجی بیشتر کاربران از معنای این نماد، اولویت بیشتری به صفحات AMP می دهند.
علاوه بر این، گوگل از سایتهای AMP بیشتر از سایتهای غیرAMP حمایت میکند. این بدان معنی است که اگر از AMP استفاده کرده باشید، احتمالاً سایت شما در صفحات نتایج جستجوی طبیعی رتبه بهتری خواهد داشت. با همه اینها، وب سایت های سریع تر نسبت به وب سایت های کندتر، نرخ تبدیل کلی و معیارهای تعامل بالاتری دارند.
در تصویر زیر نماد AMP در نتایج جستجوی گوگل مشخص شده است:
طبق اخبار رسیده از گوگل، این شرکت یک شاخص موبایل محور ایجاد کرده است که در آن سایت هایی که کیفیت نمایش آنها در موبایل در جستجوی موبایل بهتر است در اولویت قرار می گیرد.
با وجود تمام این موارد، AMP هنوز برای سئو عالی ضروری نشده است، اما باید به پتانسیل بالای آن در این زمینه توجه کنید.
نمایش در Google Carousel
با استفاده از AMP در صفحات وب سایت خود، آنها را فعال می کنید تا در چرخ فلک صفحه نتایج جستجوی Google ظاهر شوند. اگر نمی دانید چرخ فلک یعنی چه، تصویر زیر را ببینید. همانطور که می بینید، در بالای نتایج یک نوار با قابلیت اسکرول افقی وجود دارد که هنگام جستجوی کلمات خاص ظاهر می شود. این نوار افقی را هندولا (به فارسی: چرخ و فلک یا اسلایدر) می نامیم.
همه چیزهایی که در این بخش می بینید مقالات و صفحات AMP هستند، بنابراین اگر از AMP در سایت خود استفاده کرده اید، این فرصت را خواهید داشت که آن را در این بخش (که در بالای صفحه قرار دارد) نمایش دهید.
همچنین بخوانید: آموزش آخرین آپدیت Gtmetrix ابزار تحلیل سرعت سایت
افزایش نرخ تبدیل
مزیت اصلی AMP برای صاحبان مشاغل افزایش قابل توجه سرعت بارگذاری سایت است. زیرا بارگذاری کند به معنای از دست دادن مشتریان است. تکمیل فروش در زمان مناسب زمانی که مشتری به محصول یا خدمات مورد نظر نیاز دارد مانند چسباندن نان در فر داغ در زمان مناسب است و از این رو بسیار مهم است. بسیاری از مشتریان اگر فکر کنند سایت شما کند است بلافاصله به سراغ رقبا خواهند رفت. این بدان معناست که شما چیزی حدود 40 درصد از بازدیدکنندگان تلفن همراه خود را که در واقع مشتریان بالقوه ای هستند که پول خود را به رقیب شما می دهند، از دست می دهید.
دید بیشتر
ویترین ها تاثیر بسزایی در جذب مشتری دارند. در فروشگاه های آنلاین هم همینطور است، فقط موقعیت نمایش ویترین شما به سرعت اینترنت کاربران و شهرت شما در کانال های مختلف (مانند موتورهای جستجو، شبکه های اجتماعی و ایمیل) بستگی دارد. حال تصور کنید کاربری که دسترسی سریع به اینترنت ندارد از وب سایت شما بازدید می کند. اگر از AMP استفاده کرده باشید، سایت شما در کسری از ثانیه باز می شود، در غیر این صورت، هیچ شانسی وجود ندارد که ویترین مجازی رنگارنگ و بی نقص شما اصلا دیده نشود تا تاثیر خاصی داشته باشد.
ارائه تجربه کاربری بهتر
تجربه کاربری در اکثر وب سایت ها و فروشگاه های آنلاین حرف اول را می زند. طبیعتا یک وب سایت کند با کد اضافی و رابط کاربری سنگین با چندین پنجره پاپ آپ نمی تواند چیزی جز یک کابوس برای هرکسی به خصوص مشتریان و به خصوص در محیط موبایل باشد.
اصطلاح سازگار با موبایل توسط گوگل در سال 2014 با هدف تشویق صاحبان وب سایت برای ارائه تجربه کاربری بهتر برای کاربران تلفن همراه ایجاد شد. پس از استفاده گسترده از طراحی واکنش گرا، عنوان mobile Friendly به تدریج حذف شد و عنوان دیگری به نام AMP نامیده شد. به عبارت دیگر، AMP مرحله جدید بهبود تجربه کاربری در موبایل است و عدم استفاده از آن به معنای عقب ماندن از رقبا است.
AMP برای سایت های فروشگاهی
منطق AMP بر این فرض استوار است که محتوای بهینه شده برای موبایل باید در هر شرایطی به سرعت بارگیری و نمایش داده شود. بر این اساس، AMP یک چارچوب کاربردی برای ساخت صفحات سریع موبایل ایجاد کرده است. با این حال، هیچ تضمینی وجود ندارد که فرمت AMP با وب سایت های مختلف سازگار باشد. این یکی از واقعیت های پروژه همیشه در حال تکامل AMP است. اما خبر خوب این است که بسیاری از استدلال هایی که قبلاً علیه استفاده از AMP در سایت های فروشگاهی معتبر بودند، دیگر درست نیستند.
به عنوان مثال، یکی از ویژگی های اضافه شده به صفحات AMP، امکان استفاده از تجزیه و تحلیل است. امروزه به لطف متغیر amp-analytics، امکان جمع آوری آمار تجزیه و تحلیل برای صفحاتی که به AMP متکی هستند نیز وجود دارد. به این ترتیب می توان عملکرد هر صفحه را از نظر ترافیک، درآمد حاصل از آن، نرخ کلیک و نرخ پرش بررسی کرد.
AMP همچنین از صفحات محصول و دسته بندی آنها پشتیبانی می کند که به نوبه خود تأثیر قابل توجهی در لذت بخشیدن به سفر مشتری خواهد داشت. توجه داشته باشید که اگر بارگذاری سایت شما بیش از 3 ثانیه طول بکشد، حدود 40 درصد از کاربران شما آن را رها می کنند. علاوه بر این، 75 درصد از مشتریان ترجیح میدهند به جای اینکه منتظر صفحهای با سرعت بارگذاری آهسته باشند، فوراً از یک رقیب بازدید کنند. در نهایت، با توجه به اهمیت ویژه سرعت عملکرد صفحه برای وب سایت های تجاری و فروشگاهی، AMP یکی از ضروری ترین ابزارهایی است که هر صاحب کسب و کاری باید از آن استفاده کند.
محدودیت های AMP
AMP برای بهبود سرعت محتوا و همچنین خوانایی طراحی شده است، بنابراین همانطور که قبلا ذکر شد، کد صفحات را تا حد امکان به حداقل می رساند. بنابراین، طراحی صفحه دارای محدودیت هایی است. گرفتار:
• فقط جاوا اسکریپت مخصوص AMP اجرا می شود.
• تصاویر فقط زمانی بارگذاری می شوند که شما در صفحه حرکت می کنید تا تصویر مربوطه در کادر صفحه قرار گیرد (ویژگی بارگذاری تنبل).
• نسخه تمیز و ساده CSS مورد نیاز خواهد بود.
چگونه AMP را به وب سایت خود اضافه کنیم؟
راه های زیادی برای پیاده سازی AMP در وب سایت وجود دارد. اگر از یکی از سیستم های مدیریت محتوای محبوب مانند وردپرس، دروپال یا جوملا استفاده می کنید، افزونه هایی وجود دارند که استفاده از آن را آسان می کنند.
لطفا توجه داشته باشید که معمولا بهتر است از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید تا در نحوه نمایش وب سایت شما مشکلی پیش نیاید.
همچنین بخوانید: تگ های هدینگ (heading tags) | تاثیر تگ های هدینگ در سئو
1- استفاده از AMP در وردپرس
وردپرس با تیم مدیریت AMP گوگل قرارداد دارد، بنابراین ادغام آن در این سیستم مدیریت محتوا نسبتا آسان است. اگر با نحوه نصب افزونه ها در وردپرس آشنا هستید، می توانید به راحتی این قابلیت را به سایت خود اضافه کنید. همچنین توجه داشته باشید که برخی از افزونه های وردپرس با AMP سازگار نیستند. علاوه بر این، اگر طراحی سایت شما به صورت سفارشی ساخته شده است، معمولاً باید از توسعه دهنده ای که با آن کار کرده اید کمک بگیرید.
شما سه گزینه مختلف برای نصب AMP دارید، از جمله:
- پلاگین رسمی AMP
- افزونه Yoast Glue SEO
- افزونه Accelerated Mobile Pages
2- استفاده از AMP در دروپال
دروپال یک پلاگین ویژه برای صفحات AMP نیز دارد. برای نصب آن، به بخش Extended داشبورد دروپال بروید. سپس می توانید این افزونه رسمی را از قسمت Install New Module نصب کنید.
3- استفاده از AMP در جوملا
جوملا افزونه های AMP مخصوص به خود را نیز دارد که با دانلود آنها از سایت افزونه های جوملا و نصب آنها از طریق کنترل پنل به راحتی می توانید آن ها را فعال کنید. بخش افزونه های جوملا در بخش مدیریت برنامه های افزودنی در منوی برنامه های افزودنی قرار دارد.
تست AMP
پس از نصب AMP باید صفحات وب سایت خود را از نظر اشکالات احتمالی ارزیابی کنید. این کار را می توان به راحتی از طریق یکی از افزونه های کروم به نام AMP Validator انجام داد. پس از نصب این افزونه یک نماد در قسمت افزونه های کروم ظاهر می شود. اگر AMP صفحه ای که مشاهده می کنید مشکلی در HTML نداشته باشد، این نماد سبز می شود.
اگر در AMP خطایی وجود داشته باشد، نماد قرمز می شود و می توانید برای مشاهده خطاها روی آن کلیک کنید. پس از رفع تمامی خطاها، باید AMP سایت خود را دوباره تست کنید و از رفع مشکلات قبلی مطمئن شوید.
توجه داشته باشید که وبسایتهایی که بهعنوان AMP ظاهر میشوند، در سرورهای Google بارگذاری میشوند، نه سایت اصلی. اگر سایت شما مشکلی داشته باشد، گوگل یا هر وب سایت دیگری که از AMP برای نمایش سریع صفحات وب استفاده می کند، آن را به حافظه خود اضافه نمی کند.
سخن پایانی
در سال های اخیر محبوبیت و استفاده از AMP رشد قابل توجهی داشته است که بدون شک به دلیل علاقه کاربران اینترنت از جمله مشتریان بالقوه شما به سرعت بالای بارگذاری صفحات مورد نظر توسط وب سایت ها می باشد. البته، با توجه به آنچه تاکنون دیدهایم و سابقهای که از گوگل داریم، انتظار داریم که شاهد پیشرفتهای بیشتری در این زمینه باشیم، اما آنچه که اکنون در دسترس توسعهدهندگان است باید نیازهای صاحبان وبسایتهای مختلف را نیز برآورده کند. می تواند تکمیل شود. اگر شما نیز می خواهید مطابق آنچه در این مقاله گفته شد، تجربه کاربری کاربران و مشتریان خود را بهبود بخشید و در نتیجه کارایی و درآمد خود را افزایش دهید و اگر به کمک یک توسعه دهنده نیاز دارید، از AMP در سایت خود استفاده کنید تا از مزایای آن بهره مند شوید. متشکریم که تا انتهای مقاله AMP چیست؟ چه تاثیری در سئو دارد؟ همراه ما بودید.
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فر
دیدگاهتان را بنویسید