CALL TO ACTION یا دعوت به اقدام چیست؟
CALL TO ACTION یا همان CTA که در زبان پارسی معادل کاملا مشخص شده ای ندارد. ولی معنای نزدیک به آن “دعوت به اقدام” یا “دکمه فراخوان” است. CTA یک نوع اصطلاع در دنیای بازاریابی است که به محتوایی که داریم (نوشته، تصویر، لینک و…) اشاره دارد، که با دعوت شخص کاربر به انجام دادن کاری (مانند خرید، دنبال کردن، دانلود، پر کردن فرم ثبت نام و…). استفاده درست از کال تو اکشن باعث افزایش بازدید سایت، تبلیغ و یا هر چیز دیگری میشود. به نوعی CTA به کاربر میگوید که در چه زمانی چه کاری را انجام دهد و ارتباط مستقیم با فروش دارد برای نمونه دکمه خرید یک نوع CTA است که با هدف هدایت کردن کاربر به مرحله نهایی و فروش است.
اگر CTA به درستی و واضح و تحریک کننده باشد و به درستی کاربر را هدایت کند میتواند در فروش شما تحول بزرگی ایجاد کند. ماهیت CTA با توجه به هر پلتفرمی متفاوت است. برای نمونه تبلیغات در تلویزیون باید برای مخاطب های هدف شماره تلفن یا یک راه ارتباطی بگذارند و به کاربران بگویند که ما منتظر شما هستیم (در این بخش شماره تلفن یک نوع CTA هست). همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید که مخاطبان شما چه افرادی هستند و کال تو اکشن را نسبت به آن ها طراحی کنید برای مثال یک CTA برای افرادی که با تماس تلفنی راحت هستند بگذارید، یک CTA برای کسانی که با ارسال پیام راحت هستند و….
مقاله پیشنهادی: الگوریتم مرغ مگس خوار
انواع کال تو اکشن (CTA)
- دکمه خرید و پرداخت، افزودن به سبد خرید در سایت های فروشگاهی
- دکمه ادامه مطلب یا بیشتر خواندن
- ورود و یا ثبت نام در سایت
- بنر های تبلیغاتی که با هدف کلیک کاربر آماده شده باشند
- دکمه اشتراک گذاری (share) کردن مطاب سایت در پلتفرم های اجتماعی
- دعوت کاربر برای بازدید از صفحات دیگر سایت
هدف استفاده از کال تو اکشن (CTA)
مطمئن هستم که هدف همه ما از نوشتن یک مقاله در سایت تنها به این دلیل نیست کاربر آن را مطالعه و سایت را ترک کند. همه صاحبان سایت ها در تلاش هستند تا ورودی سایت را به یک ورودی هدفمند تبدیل کنند و برای اینکار CTA یا همان کال تو اکشن به شما کمک میکند. اگر CTA بدرستی چیده شده باشد آن CTA کاربر را به سمت هدف نهایی شما در سایت هدایت میکند.
چگونگی ایجاد CTA بصورت حرفه ای
کال تو اکشن تشکیل شده از چند کار است که در کنار ها نتیجه ی خوبی را دارند. طراحی یک کال تو اکشن به نوعی هنر است و با استفاده از تکنیک هایی که گفته شده می توانید یک کال تو اکشن حرفه ای طراحی بکنید. کال تو اکشن های حرفه ای به طراحی عالی و متن های قوی نیاز دارد تا موثرتر باشند. برای اینکه بتوانید یک کال تو اکشن کاملا حرفه ای داشته باشید عناصر را یکی یکی تست کنید و بررسی کنید که کدام یک برای شما نتیجه ی خوبی را میدهد، همیشه سعی کنید CTA را بروز کنید.
1- شکل ظاهری CALL TO ACTION (CTA)
همیشه در نگاه اول کاربر شکل و ظاهر CTA را میبند برای همین در نگاه اول توجه مخاطب را جلب کنید. سعی کنید کال تو کشن را نسبت به دیگر المان های صفحه تان برجسته تر طراحی کنید تا تاثیر خوبی در ذهن مخاطب بگذارد.
- استفاده از فونت خاص
- اندازه بزرگ برای فونت
- دکمه CTA نسبت به بقیه المان های صفحه بزرگ تر باشد
- از رنگ هایی متضاد همدیگر استفاده کنید تا توجه کاربر جلب شود
- حداکثر 2 بار در صفحه از CTA استفاده کنید
2- متن CALL TO ACTION (CTA)
در نوشتن متن برای کال تو اکش خلاق باشید. برا اینکه بتوانید از متن های خلاقانه تری استفاده کنید رقیب های خود را در نظر بگیرید و از آن ایده بگیرید. سعی داشته باشید با یک متن کوتا و خاص و یا یک دکمه توجه کاربر را جلب کنید. از متنی استفاده کنید که کاربر را تحریک کند تا بر روی CTA شما کلیک کند.
3- ایجاد کردن احساس فوریت
به مخاطب این حس را بدهید که اگر الان این کار را انجام ندهد این فرصت طلایی و عالی را از دست میدهد برا نمونه:
- این فرصت بصورت محدود است
- اعتبار بزودی تمام میشود
- موجودی کالا محدود است
- و…
مقاله پیشنهادی: الگوریتم Page Layout در گوگل
4- محتوای اطراف CALL TO ACTION
توجه داشته باشید که اطراف کال تو اکشت بسیار مهم است. یک محتوای مربوط به کال تو اکشن وجود داشته باشد، وقتی که کاربر به دکمه کال تو اکشن رسید برای ورود به آن صفحه آماده باشد.
بهترین قسمت ها برای قرار دادن دکمه CALL TO ACTION
- منو سایت
- هدر سایت
- اسلاید ها
- ایجاد پاپ آپ
- صفحه های خرید
- ساید بار
- پایان هر صفحه، محصول، مقاله، پست، برگه و…
سه تکنیک طلایی!!!
- تجزیه و تحلیل کردن رقبا
- مخاطب هدف
- تحقیق کلمه کلیدی برای CTA
سخن آخر
برای داشتن یک کسب و کار موفق نیاز به یک کال تو اکشن حرفه ای و هوشمندانه دارید، کال تو اکشن ها به افزایش نرخ کلیک، ماندگاری کاربران در صفحه سایت، افزایش فروش، سئو و… به شما کمک میکند. پیشنهاد سئو لرن به شما این است که تمامی صفحات سایتتان را بررسی کنید و هدف ساخت هر صفحه را مشخص کنید و برای هر صفحه یک CALL TO ACTION داشته باشید که نتیجه خوبی را به شما ارائه میدهد.
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فر
دیدگاهتان را بنویسید