افزونه یا پلاگین چیست؟
اگر زمان کافی را در شبکه های اجتماعی و اینترنت می گذرانید، با نگاهی کوتاه به مقوله وب سایت یا وبلاگ، افزونه وردپرس اصطلاحی است که حتما با آن برخورد خواهید کرد. افزونهها که ممکن است آنها را بهعنوان پلاگین نیز بشناسید، در واقع بخشی جداییناپذیر از برنامههای رایانهای هستند، بهویژه در زمینههای وبگردی و تولید محتوا در اینترنت. از مشاهده اسناد گرفته تا تماشای فیلم یا بازی، این ابزارها به گونهای ساخته شدهاند که اطمینان حاصل کنند که در رفع نیازهای اولیه خود با مشکلی مواجه نمیشویم. در این مقاله قصد داریم به بررسی ماهیت و کاربرد افزونه ها در دنیای تجارت دیجیتال بپردازیم.
افزونه یا پلاگین چیست؟
افزونه یا پلاگین یک جزء نرم افزاری است که ویژگی خاصی را به یک برنامه رایانه ای موجود اضافه می کند و به تنهایی مفید نیست. به عنوان مثال، زمانی که قصد تماشای ویدیو در یک وب سایت را دارید، ممکن است به یک افزونه نیاز داشته باشید. اگر افزونه بر روی مرورگر شما نصب نشده باشد، مرورگر شما نمی تواند نحوه پخش آن ویدیو را تشخیص دهد.
Plugin در لغت به معنای افزودنی است (جزئی که ویژگی خاصی را به یک سیستم بزرگتر اضافه می کند). اما در اصطلاح از کلمه افزونه به عنوان معادل فارسی آن استفاده می شود. این کلمه از دو قسمت (plug) و (in) تشکیل شده است که قسمت اول به معنی دوشاخه برق و قسمت دوم به معنای داخل و درون است و نشان دهنده دوشاخه داخل پریز برق است. زیرا با اتصال دوشاخه به پریز، می توانیم از تجهیزات الکتریکی (یا دوشاخه) برای تامین امکانات مورد نیاز خود از طریق جریان مادر (پریز یا برنامه میزبان) استفاده کنیم. بنابراین تا زمانی که دوشاخه در پریز باشد، میتوانیم از امکاناتی که تجهیزات الکتریکی ارائه میکنند استفاده کنیم. از آنجایی که هر وسیله الکتریکی عملکرد خاصی را انجام می دهد (مثلاً جاروبرقی، اتو یا سشوار)، هر پلاگین نیز ویژگی های خاصی را در اختیار کاربران قرار می دهد.
هنگامی که یک برنامه از پلاگین ها پشتیبانی می کند، اساسا به کاربران اجازه می دهد تا برنامه را شخصی سازی و سفارشی کنند. این امکان برای توسعه دهندگان برنامه مزایای زیادی دارد. به عنوان مثال، توسعه دهندگان (افرادی که بخشی از فرآیند ساخت یا ارتقاء یک نرم افزار هستند) را قادر می سازد تا برنامه را گسترش دهند، ویژگی های آن را بهبود بخشند یا اندازه آن را کاهش دهند و به طور کلی برنامه را مفیدتر کنند. امکان ایفای نقش را فراهم می کند. نمونه بارز استفاده از افزونه ها و نرم افزارهایی که از آنها پشتیبانی می کنند مرورگرهای وب هستند.
افزونه یا پلاگین چگونه کار میکند؟
برنامه کامپیوتر میزبان خدماتی مانند ثبت پلاگین با برنامه میزبان و ارائه راهی برای تبادل اطلاعات برای استفاده توسط افزونه ارائه می دهد. پلاگین ها به تنهایی کار نمی کنند و عملکرد آنها به خدمات برنامه میزبان بستگی دارد. اما در مقابل، برنامه میزبان مستقل از افزونه ها کار می کند. به طوری که کاربران نهایی می توانند بدون ایجاد تغییرات در برنامه میزبان، افزونه ها را اضافه یا به روز کنند.
پلاگین یا افزونه در وردپرس
قبل از اینکه استفاده از افزونه های وردپرس را بررسی کنیم، بهتر است ابتدا به چند سوال پاسخ دهیم.
اول از همه، وردپرس چیست؟ وردپرس یک سیستم مدیریت (CMS) محتوای رایگان است که به زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده است و به شما این امکان را می دهد که یک وب سایت یا وبلاگ راه اندازی کنید و محتوای آن (شامل متن، تصویر، فیلم و غیره) را مدیریت کنید.
افزونه وردپرس چیست؟ مانند خود وردپرس، افزونههای وردپرس با زبان PHP نوشته شدهاند و به کاربران اجازه میدهند بدون دانستن یک خط کدنویسی، ویژگیهایی را به وبسایت خود اضافه کنند.
حال که با ماهیت وردپرس و افزونه های آن آشنا شدیم، برای درک بهتر کاربرد افزونه های وردپرس و پی بردن به اهمیت آن ها، این مطلب را با هم به عنوان مثال می خوانیم.
فرض کنید یک اتاق نوساز دارید. این اتاق بسته به وسایلی که داخل آن قرار می دهید و کاربری و طرحی که برای آن انتخاب می کنید، می تواند به اتاق خواب، آشپزخانه، حمام یا انباری تبدیل شود. حالا فرض کنید قصد دارید آن اتاق را به اتاق خواب تبدیل کنید. برای این کار به وسایلی مانند تخت، میز آرایش، پرده های پنجره، قاب عکس، فرش و غیره نیاز دارید تا هر کدام از این موارد بتواند هر یک از نیازهای شما را برای اتاق خواب شما برآورده کند.
به همین ترتیب، صرف خرید هاست و دامنه به معنای داشتن وب سایت نیست. شما به برنامه هایی به نام “پلاگین” نیاز دارید تا کار خود را انجام دهید و نیازهای خود را برآورده کنید. این افزونه ها با انجام کارهای کوچک یک وب سایت کامل و کارآمد ایجاد می کنند. اکنون که اهمیت تخت، میز، پرده و فرش در اتاق خواب خود را می دانید، فکر می کنم می توانید اهمیت استفاده از افزونه ها در وب سایت وردپرس را حدس بزنید. بدون پلاگین، وب سایت شما مانند یک اسکلت استفاده نشده است.
برخی از مهم ترین افزونه های مورد استفاده در وب سایت وردپرس عبارتند از: پشتیبان گیری، امنیت، طراحی، سئو و …
مهمترین افزونه ها در وردپرس
افزونه های وردپرس که قصد داریم در مورد آنها صحبت کنیم برای هر وب سایت وردپرسی مهم و ضروری هستند. این افزونه ها عملکردهای تخصصی را انجام می دهند که کدنویسی آنها حتی برای یک کدنویس نیمه ماهر نیز دشوار است. در زیر لیستی از مهم ترین افزونه های وردپرسی که برای وب سایت خود نیاز دارید آورده شده است.
افزونه پشتیبان گیری وردپرس: اگرچه ارائه دهندگان هاست خدمات پشتیبان گیری ارائه می دهند، توصیه می کنیم از یک افزونه استفاده کنید. بنابراین فقط شما مالک اطلاعات خود هستید و به راحتی می توانید به فایل های پشتیبان خود دسترسی داشته باشید.
افزونه امنیت وردپرس: امنیت سایت موضوع داغ این روزها است. این موضوع این نیست که وردپرس ناامن است، اما تعدادی از اقدامات وجود دارد که باید برای ایمن سازی یک سایت انجام شود، و ما می دانیم که این فقط در مورد حذف تهدیدها نیست. بلکه معایب آن نیز هست. هدف این افزونه ها ارتقای امنیت سایت در برابر هکرها و بدافزارها است.
افزونه سئو وردپرس: این افزونه ها محتوای وب سایت شما را برای موتورهای جستجو بهینه می کنند. بهینه سازی یک مقوله بسیار مهم برای یک سایت است و شامل همه چیز از عنوان گرفته تا کلمات کلیدی و توضیحات متا است.
افزونه فرم تماس: فرم تماس بهترین راه برای این است که کاربران سایت بتوانند با صاحب سایت (خواه شخص حقیقی یا حقوقی) تماس بگیرند. این صفحات زمینه هایی را برای کاربران فراهم می کند تا نام، ایمیل و نظرات را پر کنند. افزونه هایی مانند این به شما این امکان را می دهد که بدون نوشتن یک کلمه کد از وجود این صفحات بهره مند شوید.
مزایای استفاده از افزونه های در وردپرس و کسبوکار های اینترنتی
در یک محیط تجاری، هر چیزی که پیشرفت شما را سرعت می بخشد و کار را برای شما آسان می کند، چیز خوبی است. اولین چیزی که به ذهن صاحبان مشاغل اینترنتی می رسد این است که افزونه ها می توانند وب سایت آنها را به سطحی کاملاً جدید و متفاوت از قابلیت ها برسانند. پلاگین ها کاربردها و مزایای بسیاری را برای شما و مشتریانتان به ارمغان می آورند و محبوبیت آنها تصادفی نیست.
مهمترین مزیت استفاده از افزونه ها صرفه جویی در زمان است. که در نهایت منجر به صرفه جویی در بودجه کلی کسب و کار می شود.
مزیت دیگری که می توان به آن اشاره کرد، اختیارات مضاعف مدیران است. این بدان معنی است که به صاحبان مشاغل اجازه می دهد تا ویژگی ها و امکانات سایت را شخصی سازی کنند. به عنوان مثال، امکان روشن یا خاموش کردن تنظیمات خاص یا تغییر ویژگی های ظاهری مانند فونت، رنگ و اندازه. به علاوه، اگر افزونه ای را دوست ندارید یا از آن خسته شده اید، می توانید آن را غیرفعال یا حذف کنید.
قابلیت اطمینان سومین مزیتی است که از تمام مزایای استفاده از افزونه ها در کسب و کار اینترنتی مهمتر است و می توان به آن اشاره کرد. افزونه ها به ابزار مهمی برای توسعه وردپرس تبدیل شده اند، که بسیاری از آنها توسط توسعه دهندگان معتبر وردپرس ایجاد و مدیریت می شوند که به طور مرتب آنها را برای رفع اشکالات و بهبود امنیت به روز می کنند. بنابراین، در صورت استفاده از منابع قابل اعتماد، نیازی به نگرانی در مورد ناامن یا مخرب بودن افزونه ها نیست.
متشکریم که تا آخر مقاله افزونه یا پلاگین چیست؟ همراه سئو لرن بودید. ❤
مقالات پیشنهادی سردبیر:
9 سایت برای دانلود عکس رایگان اما با کیفیت
بالا بردن سرعت سایت وردپرس با غیرفعال کردن Cron Job
الگوریتم موبایل فرست ایندکس Algorithm Mobile First Index
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فر
دیدگاهتان را بنویسید