الگوریتم پاندا چیست؟ الگوریتم پاندا در سئو
جالبه بدونید گوگل یک باغ وحش داره! موتور های جستجوی گوگل در هر الگوریتم ماجرا و داستان های عجیبی دارد که نام هر کدام را به یکی از حیوانات اختصاص داده و آن ها را به دنبال وظیفه شان فرستاده تا بر سایت ها نظارت کنند و سایت ها را بر اساس الگوریتم ها، دسته بندی کرده و در نتایج گوگل رتبه بندی شوند. سئو لرن میخواهد شما را در این مقاله با الگوریتم پاندا آشنا کند. اگر در مورد این الگوریتم اطلاعات زیادی ندارید و دوست دارید الگوریتم پاندا را بهتر بشناسید حتما این مقاله را دنبال کنید.
الگوریتم پاندا چیست؟ (وظیفه الگوریتم پاندا)
در چندین سال پیش آقای گوگل الگوریتم های خاصی نداشت و سایت ها برای اینکه در گوگل رتبه بگیرند از تولید محتوای زیاد استفاده میکردند و گوگل اصلا توجهی به محتوا نمیکرد و هر کی در مورد عنوانش محتوای زیادی مینوشت بهش رتبه بالاتری میداد…. مدت ها گذشت و گوگل به سایت هایی که تعداد پست و محتوای زیادی زیادی داشت رتبه بهتری میداد در واقع به سایت هایی که مزرعه محتوا بودند. گوگل دیگر تبدیل به یک منبعی شده بود هرکی دنبال چیزی میگذشت گیج میشد و هیچ چیزی یاد نمیگرفت. رفته رفته کاربران دیگر به نزد گوگل نمی آمدند، در اینجا بود که گوگل تصمیم گرفت الگوریتم پاندا را به کار آورد. بعد از شروع الگوریتم پاندا گوگل دیگر به سایت هایی که محتوای بی ارزش داشتند رتبه نمیداد و سایت هایی که محتوای خوب و عالی داشت رتبه بهتری میداد.
الگوریتم پاندا از کی شروع شد؟
از سال 2011 الگوریتم پاندا شروع شد، سال 2011 اولین نسخه الگوریتم پاندا شکل گرفت و به محیط گوگل معرفی گردید. پس از شروع الگوریتم پاندا بیش از 12 درصد نتایج بهبود پیدا کردند و سایت های اشتباه از نتایج حذف شدند. خود گوگل پس از فعال شدن الگوریتم پاندا و بررسی چندین نتایج فهمید که الگوریتم پاندا توانسته است بدرستی تشخیص دهد و محتوای بی کیفیت و بی ارزش را از نتایج گوگل حذف کند. الگوریتم پاندا از سال 2011 تا به حال تقریبا حدود 260 بار آپدیت شده است و در آپدیت آخر بهترین و قوی ترین نسخه خود را ارائه داده است.
الگوریتم پاندا چگونه جریمه میکند؟
الگوریتم پاندا کیفیت محتوای سایت شما را بررسی میکند و به سایت شما در نتایج گوگل رتبه میدهد اگر پستی که نوشته اید با قوانین پاندا همخوانی نکند رتبه پایینی را دریافت میکنید ولی اگر قوانین الگوریتم پاندا را دور بزنید سایت شما را جریمه میکند. جریمه های الگوریتم پاندا بسیار سخت است و تا جایی که میتواند سایت شما را از نتایج گوگل پاک میکند و اگر بخواهید دوباره به دور رقابت برگردید باید خودتون را برای الگوریتم پاندا ثابت کنید. سئو لرن به شما پیشنهاد میکند که محتوای تکراری و اگر محتوای کپی دارید از سایت پاک کنید تا الگوریتم پاندا بفهمد که نمیخواهید بر خلاف قوانین پاندا عمل کنید. سعی کنید محتوایی با بهترین کیفیت و ترند بنویسید تا پاندا دوباره به سایت اهمیت دهد. سئو محتوا را رعایت کنید به اندازه از کلمات کلیدی استفاده کنید. اگر تبلیغاتی در سایت خود دارید حتما مدتی پاک کنید تا پاندا دوباره به سمت شما باز گردد. این هایی که گفتم ساده ترین راه ها بود برای گرفتن اعتماد الگوریتم پاندا پس از جریمه شدن.
مطلب پیشنهادی: الگوریتم پنگوئن چیست؟ + الگوریتم پنگوئن در سئو
الگوریتم پاندا چه چیز هایی را بررسی میکند؟
- محتوای تکراری و کپی
- انتشار محتوای بی کیفیت و بی ارزش
- مشکلات نگارشی و غلط های املایی
- تکرار بیش از اندازه کلمات کلیدی
- ذکر نکردن منبع محتواها
- گذاشتن تبلیغات زیاد
- متن، تصویر، فیلم در محتوا
- عدم ارتباط مابین مطالب سایت
- نبودن قسمت کامنت ها
- آپدیت نکرد مطالبی که در گذشته انتشار شده
محتوای تکراری و کپی
الگوریتم پاندا خیلی برروی محتوای کپی شده حساسه! اهمیت خیلی زیادی را به این موضوع میدهد. این الگوریتم می گوید به جای تنبل بازی در آوردن و کپی کردن مطالب دیگران، محتوای یونیک را خودت در سایتت انتشار کن، محتوایی که تا به الان منتشر نشده است. اگر این کار را انجام دهید پاندای دوست داشتی سایت شما را جریمه و سپس پنالتی میکند.
انتشار محتوای بی کیفیت و بی ارزش
خب از مرحله ی محتوای تکراری و کپی گذر کردیم و شما فهمیدید که باید محتوای یونیک و به درد بخور در سایتتون انتشار کنید. الگوریتم Panda کلمه به کلمه محتوای سایت شما را بررسی میکند، به کیفیت محتوای شما امتیاز میدهد. اگر شما یک محتوای 10000 کلمه ای بی کیفیت بنویسید ولی اگر یک محتوای 2000 کلمه ای بسیار با کیفیت و با ارزش وجود داشته باشد این الگوریتم به محتوای 2000 کلمه ای رتبه میدهد. الگوریتم پاندا نیاز به کیفیت بالای محتوا نیاز دارد.
مشکلات نگارشی و غلط های املایی
مطمئنم شما هم خیلی در سایت های مختلف مشکلات املایی محتوا ها را دیده اید، نویسنده ی آن محتوا حتی به خودش یکبار هم زحمت نداده که محتوا را یکبار مطالعه کند! و این جای تاسف دارد. میبینم در بسیاری از پاراگراف ها اصلا خبری از فعل و مفعول نیست! الگوریتم پاندا به شدت روی این موضوع حساسه. حتما حتما محتوای خود را پس از نوشتن چندین بار مطالعه کنید تا مشکل نگارشی نداشته باشد.
تکرار بیش از اندازه کلمات کلیدی
تکرار کردن بیش از اندازه کلمه کلیدی باعث عصبانیت الگوریتم پاندا میشود. در هر محتوایی تکرار کلمه کلیدی متفاوت است مثلا برای یک محتوای 2000 کلمه ای 300 بار کلمه کلیدی را تکرار نکنید. شما میتوانید با استفاده از افزونه Yoast SEO یا Rank Math SEO اندازه تکرار کلمه کلیدی را در محتوی خود بیاید که این دو افزونه یک سری تفاوت هایی با همدیگر دارند که در مقاله فرق افزونه رنک مث سئو و یوست سئو بیشتر توضیح داده ایم.
مطلب پیشنهادی: رپورتاژ آگهی چیست؟ آموزش رپورتاژ نویسی + تکنیک های حرفه ای
ذکر نکردن منبع محتواها
برخی از سایت هایی هستند که از سایت های داخلی یا خارجی برای نوشتن محتوای خود ایده میگیرند در واقع بازنویسی محتو انجام میدهند که الگوریتم پاندا از نویسندگان محتوا میخواهد که در انتهای مقاله خود نام منبع را ذکر کنند در غیر این صورت با امتیاز منفی روبرو میشوند.
گذاشتن تبلیغات زیاد
درج تبلیغات زیاد باعث درآمدزایی شما و اذیت شدن کاربر میشود که الگوریتم پاندا خشمگین میشود و سایت شما را جریمه میکند. پیشنهاد میشود تبلیغات خود طبق برنامه ریزی انجام دهید و به فکر رضایت کاربران سایت باشید.
متن، تصویر، فیلم در محتوا
مطالب سایت خود را حتما جذاب کنید که اگر محتوای شما جذاب نباشد و کاربران را سرگرم و مشکلش را حل نکند محتوای سایت شما به یک محتوای بی ارزش تبدیل میشود پس حتما محتوای سایتتون را جذاب کنید از تصاویر زیبا و فایل های صوتی و فیلم های جذاب در مورد مقاله سایتتون بزارید.
عدم ارتباط مابین مطالب سایت
فرض کنیم شما یک سایت فیلم و سریال دارید کاربری که به سایت شما مراجعه کرده است دنبال فیلم یا سریال میگرده… اگر شما در این سایت در مورد آموزش اینستاگرام بزارید کسی این مطلب را مطالعه نمیکند و به دلیل نامربوط بودن از الگوریتم Panda امتیاز منفی میخورید.
نبودن قسمت کامنت ها
الگوریتم پاندا دوست داشتنی همیشه قسمت کامنت های سایت شما را بررسی میکند که آیا شما اجازه نظر دادن به کاربران میدهید؟ نظر کاربران در مورد نوشته شما چیست؟ از این طریق میتوانید امتیاز مثبتی از پاندا دریافت کنید.
مطلب پیشنهادی: سئو خارجی چیست؟ Off Page SEO + تکنیک های حرفه ای
آپدیت نکرد مطالبی که در گذشته انتشار شده
آپدیت کردن محتوایی که در گذشته در سایت شما اتشار شده است. میدانیم که همه چی در دنیا در حال پیشرفت و آپدیت شدن است پس مطالبی که در گذشته نوشته شده است نیازه به آپدیت شدن دارد، نیازه به محتوایی دارد که بهش اضافه بشه. این الگوریتم به این گزینه خیلی اهمیت میدهد حتی ممکن است بعضی وقت ها که شما مطالب سایتتون را آپدیت میکنید رتبه اش هم بهبود پیدا کند
چگونه جریمه الگوریتم پاندا را رفع کنیم؟
اگر الگوریتم پانداها سایت شما را جریمه کرده باشد، رفع آن بسیار دشوار خواهد بود. تا زمانی که این الگوریتم عملکرد سایت را با توجه به محتوای با کیفیت بالا بهبود می بخشد، بهترین راه حل ایجاد محتوای جدید و منحصر به فرد و بهبود کیفیت محتوای منتشر شده در گذشته است.
در ابتدای فعالیت پاندا، برخی از وب سایت های خوب با ترکیب و پیوند مطالب از صفحات مشابه به یکدیگر، صفحات جدیدی ایجاد کردند. همچنین با ویرایش محتوا و ساختار این صفحات توانستند به خوبی در بازیابی رتبه ها و حذف جریمه ها عمل کنند.
الگوریتم پانداها در طول سال ها دستخوش تغییرات زیادی شده است. در ابتدا الگوریتم به کیفیت محتوا در کل سایت و همه صفحات نگاه می کرد، اما بعداً توجه خود را به هر صفحه از سایت معطوف کرد.
پانداها ممکن است تنها یک یا چند صفحه از سایت شما را از نتایج گوگل حذف کنند، اما اگر تعداد صفحات جریمه شده توسط پاندا زیاد باشد، همه صفحات سایت شما دچار افت رتبه خواهند شد.
اگر سایت شما توسط الگوریتم پاندا جریمه شده و مطمئن هستید که دلیل آن این است، فرآیند پیچیده ای برای خلاص شدن از شر آن خواهید داشت. اولین قدم این است که تصمیم بگیرید آیا این سایت ارزش صرف زمان و هزینه را دارد یا خیر.
سایت هایی که محتوای ناخواسته منتشر می کنند به دو دسته اصلی تقسیم می شوند. دسته اول کسانی هستند که تعداد زیادی مقاله یا خبر از سایت های دیگر جمع آوری کرده و علاوه بر محتوای منحصر به فرد و ارزشمندشان در سایت خود منتشر می کنند. دسته دوم سایت هایی هستند که هیچ محتوای ارزشمندی در سایت خود ندارند و هر آنچه که وجود دارد به صورت دستی یا خودکار از سایت های دیگر جمع آوری شده است.
اگر جزو دسته اول هستید؛ توصیه می کنیم با استفاده از ابزار Remove URLs در Google Search Console صفحات اضافی و محتوای کمتر مهم را از سایت خود حذف کنید.
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فر
دیدگاهتان را بنویسید