بانس ریت چیست؟ (Bounce Rate) نرخ پرش چیست؟ + طریق بهبود بانس ریت
یکی از مواردی که هم از نظر برندسازی سایت و هم از نظر سئو سایت مهم است و بحث های زیادی در مورد آن وجود دارد، تمرکز بر روی بهبود نرخ خروج کاربران است. همانطور که می دانید زمانی که کاربر وارد سایت شما می شود مدتی را در سایت شما سپری می کند. شاید سایت هایی وجود داشته باشند که با مشاهده تمامی نکات، مدت اقامت را افزایش دهند.
اینکه کاربر در سایت بماند یا زودتر آن را ترک کند به خود کاربر بستگی دارد. اما بخشی از حضور در سایت به شما که سایت را مدیریت می کنید نیز بستگی دارد. اگر سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که همه چیز از نظر رفتار و فعالیت کاربران در سایت شما استاندارد باشد، در نهایت منجر به رضایت کاربر و ماندگاری بیشتر در سایت می شود.
در ادامه مقاله بانس ریت چیست؟ (Bounce Rate) نرخ پرش چیست؟ + طریق بهبود بانس ریت قصد داریم این موضوع را بررسی کنم و ببینم چگونه می توانید از این مشکلات جلوگیری کنید و کاربر را برای مدت طولانی در سایت درگیر نگه دارید. همراه سئو لرن باشید…
نرخ پرش سایت چقدر است؟
زمانی که کاربر در مرورگر وارد دامنه سایت شما می شود یا از موتور جستجو روی نتیجه سایت شما کلیک می کند، از لحظه ای که کاربر منتظر بارگذاری محتوای صفحه می شود تا زمانی که صفحه بارگذاری می شود، محتوا را می بیند و در نهایت سایت شما را ترک می کند. مهلت تعیین کنید.
حال در این مدت بسته به رفتار مرور سایت شما، هر کاربری در هر زمانی می تواند سایت را ترک کند. این برداشت به عنوان یک ابزار آمار میانگین سایت مانند Google Analytics بررسی می شود و به عنوان یک دوره زمانی بیان می شود. به عنوان مثال می گویند سایت دارای نرخ پرش 60 درصدی است.
مقدار دقیقی برای این عدد وجود ندارد اما می گویند هر چه عدد کوچکتر و به عدد کوچکتر نزدیکتر باشد بهتر است. به عنوان مثال، سایتی با نرخ بازگشت 30 درصد بسیار بهتر از سایتی با نرخ بازگشت 65 درصد است. این مقدار نشان می دهد که چند درصد از همه کاربرانی که در این بازه زمانی از سایت بازدید کرده اند قبل از رسیدن به میانگین کلی ارزش اقامت همه کاربران، سایت را ترک کرده اند.
بنابراین وقتی نوبت به بهبود نرخ پرش سایت شما می رسد، نباید به دنبال اعداد بزرگ باشید. برعکس، باید اعداد را کوچکتر و کوچکتر کنید.
چگونه وضعیت نرخ پرش سایت را بررسی کنیم؟
برای مشاهده نرخ پرش سایت با ابزار گوگل آنالیتیکس، کافی است به مسیر Behavior > Overview بروید و سپس بازه زمانی خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال، در تصویر زیر، آمار بازدید سایت را برای آخرین ماه، یعنی 13 آگوست تا 13 سپتامبر وارد کردم.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، نرخ پرش 51.53 درصد است که رقم بسیار خوبی است.
10 تا از بهترین راه ها برای بهبود نرخ پرش سایت
اکنون که با نرخ پرش سایت آشنا شدید و می دانید که چرا باید به این موضوع اهمیت دهیم، من به ارائه 10 روش عالی برای بهبود آن ادامه می دهم.
روش هایی که در ادامه معرفی خواهم کرد تمامی مراحل پیاده سازی سایت از جمله انتخاب هاست، رفع خطاها، طراحی، اصول نگارش محتوا و … را پوشش می دهد.
افزایش سرعت سایت
سرعت لود بالای سایت بیشترین تاثیر را در بهبود بانس ریت سایت دارد. امروز، وضعیت اینترنت مانند یک دهه پیش نیست، زمانی که شما انتظار دارید کاربران بسیار صبور باشند تا صفحات شما را با سرعت لاک پشت بارگذاری کنند.
طبق آمار جهانی انجام شده در مورد تاثیر سرعت سایت بر تصمیم کاربر برای ترک یا ماندن در سایت، این روزها کاربران تا 3 ثانیه برای بارگذاری یک صفحه وب منتظر می مانند. اگرچه این مدت در ایران به دلیل شرایط بد اینترنت طولانیتر است، اما میانگین جهانی است.
برای حفظ کاربر در سایت، باید از اقداماتی استفاده کنید که به افزایش سرعت سایت شما کمک می کند. استفاده از انیمیشن ها، زیباسازی CSS و … همگی دلایلی برای وزن بیشتر صفحه و زمان بارگذاری کامل صفحه هستند که تاثیر مستقیمی بر سرعت بارگذاری سایت دارند.
یکی از مهمترین مسائل برای یک سایت پرسرعت استفاده از هاست با زیرساخت مناسب است. بسته به نوع بازدیدهایی که سایت شما دریافت می کند و داده هایی که قرار است به کاربران نمایش دهد، این که آیا از هاست معمولی، هاست وردپرس، سرور مجازی یا سرور اختصاصی استفاده می کنید، تفاوت بزرگ و مهمی ایجاد می کند. یه تفاوت وجود دارد. زیرا در مورد هاست اشتراکی محدودیت منابع وجود دارد، در حالی که در سرور اختصاصی و مجازی که تعداد سایت های هر سرور کمتر است و حتی به یک سایت اختصاص داده شده است، می توانید به دنبال منابع بیشتری باشید. می توان انتظار سرعت بالایی داشت.
مقاله پیشنهادی: دلایل مهم کند شدن پنل مدیریت سایت همراه با راهکار
رفع خطاهای سایت و مشکلات فنی
خطاهای در سایت عامل بعدی هستند که بیشترین تاثیر را در کاهش نرخ پرش سایت دارند. تصور کنید کاربری به قصد مطالعه این مقاله وارد سایت شده و در همین لحظه انواع خطاهای 404، 500 و … را مشاهده می کند. یا اگر خطا در قالب ها و افزونه ها باعث شود کد برنامه نویسی به دلیل فعال بودن دیباگر به کاربر نمایش داده شود، واکنش کاربر چیست؟
انگار به یک مهمانی دعوت شده باشید، اما خانه میزبان به هم ریخته است و همه چیز در اتاق نشیمن پراکنده است. یقیناً هر کسی که باشد بی احترامی به میهمان تلقی خواهد شد. همچنین موقعیتی در سایت وجود دارد.
زمانی که خطاهای مختلف در سایت رخ می دهد و هیچ چیز به درستی کار نمی کند، این کاربر است که ناراحت می شود و در نهایت روی منوی خروج در مرورگر کلیک می کند تا سایت شما را ترک کند و به سراغ رقبا برود. پس به خطاهای سایت بیشتر توجه کنید و سعی کنید آنها را برطرف کنید.
بهبود UI/UX
بهبود UI و UX یک سایت موضوعی نیست که بتوان آن را در چند خط مرور کرد و با لیست کارهایی که انجام داد ارائه کرد. برای این کار، باید از یک متخصص کمک بگیرید و همچنین از ابزارهایی مانند Microsoft’s Clarity، Hotjar و ابزار های گوگل برای بررسی رفتار کاربر کمک بگیرید.
موضوع به گونه ای است که باید از هر منظر قسمت های مختلف سایت از جمله دسترسی، دید بهتر، موقعیت مکانی مناسب، خلاصه مراحل و … را بررسی کنید و آن را طوری بسازید که کاربران بتوانند با عملکردهای سایت شما حرکت کنند.
پیشنهاد میشود بخوانید: تاثیر UI و UX در فروش سایت
طراحی واکنش گرا (ریسپانسیو) و موبایل فرندلی
همانطور که پیش بینی می شد، از سال 2016، تعداد کاربرانی که از وب سایت ها با تلفن همراه بازدید می کنند، از کاربران دسکتاپ بیشتر شده است و اکنون شاهد هستیم که در برخی از سایت ها، دسترسی کاربران به وب سایت ها با تلفن همراه کاربران به بیش از 95 درصد می رسد.
بنابراین، مهم است که سایت خود را برای چندین دستگاه بهینه کنید و یک نسخه ریسپانسیو از آن ایجاد کنید. این همان چیزی است که باعث شد گوگل در سال گذشته رتبه بندی سایت های تلفن همراه را در اولویت قرار دهد. یعنی حتی اگر کاربران سایت شما را از طریق دسکتاپ باز کنند در حالی که سایت شما ریسپانسیو نیست، اهمیت کمتری نسبت به سایتی با طراحی ریسپانسیو خواهد داشت.
سایت Mobile Friendly Test
بنابراین سعی کنید محتوای خود را به طور مرتب به روز کنید. همچنین، از کنسول جستجوی گوگل کمک بگیرید تا محتوا را به روز کنید و عباراتی را که اخیراً هر محتوا موفق به دستیابی به نرخ عملکرد مشخصی شده است حذف کنید. با گنجاندن چنین کلمات کلیدی در محتوای خود می توانید سئو محتوا را انجام دهید و شانس کسب رتبه بالاتر را داشته باشید.
استفاده صحیح از لینک باز کردن در برگه جدید
یکی از مواردی که در میزان خروج کاربران از یک سایت تاثیر زیادی دارد، لینک های داخل صفحه است. همانطور که می دانید، ما می توانیم دو نوع لینک در یک سایت داشته باشیم:
لینک های داخلی که به دامنه ها و صفحات داخلی سایت ما مربوط می شود.
لینک های خارجی متعلق به سایر دامنه ها و شبکه های اجتماعی.
ما به مورد اول توجهی نداریم و واضح است که وقتی کاربر روی این لینک ها کلیک می کند، همچنان در سایت ما است. اما زمانی که یک لینک خارجی مانند لینک دادن به سایت ها یا شبکه های اجتماعی دیگر وارد می کنید، باید اطمینان حاصل کنید که ویژگی برگه جدید برای لینک درج شده است و وقتی کاربر روی لینک کلیک می کند، صفحه مقصد در یک تب جدید باز می شود. در پنجره باز می شود برای این منظور کافی است ویژگی زیر را در ساختار لینک خود داشته باشید:
target=”_blank”
کاربران خود را گول نزنید، شما یک سایت زرد نیستید!
متأسفانه برخی از افراد با استفاده از عناوین گمراه کننده سعی در جذب کاربران به سایت خود دارند. مثلاً از جملات و عناوین حساسی استفاده می کنند که کاربر را بسیار کنجکاو می کند و روی لینک کلیک می کند در حالی که محتوا ربطی به آن موضوع ندارد.
به عنوان مثال در این مدل بیشتر شاهد سایت های زرد و سرگرمی هستیم که با فریب کاربران این کار را انجام می دهند. مثلا مطلبی با تیتر «عکس های آقای ایکس در کنار همسرش با لباس قرمز و بی حجاب» منتشر می کنند، در حالی که نه خبری از لباس زشت است و نه حجاب.
ممکن است فکر کنید که این کار باحال است و کاربر را وارد سایت خود خواهید کرد، اما شاید جالب باشد بدانید که به دلیل فریب دادن کاربران است که وقتی چنین چیزی را می بینند سریع پنجره را می بندند. بسته می شود و در نتیجه نرخ پرش سایت کاهش می یابد و شدید خواهد شد. تکرار همین موضوع در طول زمان منجر به از دست دادن رتبه می شود که قطعاً تأثیر غیر مستقیم دارد.
پیشنهاد میشود از صفحه الگوریتم های گوگل دیدن کنید.
بدون ایجاد محدودیت برای کاربران
اگر کاربران قصد خرید اشتراک یا ثبت نام برای دسترسی به چیزی را ندارند، نیازی به ممنوع کردن آنها ندارید. در عوض، می توانید از این به عنوان یک پیشنهاد تخفیف دار استفاده کنید و کاربر را تشویق کنید که اگر ثبت نام کند، دسترسی بیشتری نسبت به عموم مردم خواهد داشت.
به عنوان مثال اگر سایتی در حوزه کدهای تخفیف فعال است، برای مشاهده کدهای تخفیف نیازی به ثبت نام در سایت نیست. اما از آنجایی که یکی از اهداف شما از این کار جذب کاربران و اشتراک آنهاست، می توانید کاربران را تشویق کنید که در صورت ثبت نام در سایت، علاوه بر دسترسی به کدهای تخفیف موجود، بتوانند:
- سایت هایی را که از آنها بیشتر خرید می کنند به لیست مورد علاقه اضافه کنید و ابتدا کدها را دریافت کنید
- برای ارسال کدها در خبرنامه مشترک شوید
- برخی از کدها را بررسی کنید که دارای مقادیر تخفیف بالاتری هستند که برای کاربران ثبت نام شده در دسترس نیستند
- دسترسی به کدهای ویژه با انجام فعالیت در سایت و کسب امتیاز
- بسته به کارکرد سایت خود می توانید راهکارهایی از این مدل را اعمال کنید و ضمن جلوگیری از ریزش کاربران به دلیل عدم دسترسی به محتوا، خدمات ارزش و ارزش افزوده بیشتری برای تشویق عضویت و ثبت نام ارائه دهید.
نمایش و پیشنهاد محتوای مرتبط به کاربران
در نهایت، هنگامی که کاربری با هدف مطالعه مقالات آموزشی مانند نحوه بهبود نرخ پرش سایت وارد وب سایت ما می شود، می توانید مطالب مرتبط دیگری را در اختیار او قرار دهید تا بتواند اطلاعات بیشتری در مورد این موضوع به دست آورد. و می تواند دانش خود را افزایش دهد. سرعت را بیشتر کند
به عنوان مثال در رابطه با این محتوا، ابزار بررسی نرخ پرش سایت، تاثیر نرخ پرش بر سئو سایت، ابزار جستجوی کلیدواژه که می توان از آن برای به روز رسانی مقالات استفاده کرد، در رابطه با معرفی متفاوت است – مطالب متفاوتی را می توان ارائه داد.
سخن آخر
بهبود هر چیزی برای یک کسب و کار اینترنتی مستلزم مطالعه و کاربرد مناسب است. به سادگی نمی توان گفت که 10 دلیل ارائه شده برای هر کسب و کار اینترنتی مناسب است. به همین دلیل، ضروری است که سایت خود را بررسی کنید و ببینید چه مشکلاتی ممکن است بر خروج سریع کاربر از سایت تأثیر بگذارد تا آنها را برطرف کنید.
این موارد را می توان با حذف کامل آنها، تغییر روش اجرا یا استفاده از ابزارهای دیگر برای بهبود آنها برطرف کرد. اما به طور کلی 10 مورد ارائه شده در این مقاله در همه سایت ها مشترک است. اگرچه برخی از آنها نفوذ بیشتری دارند و برخی دیگر کمتر، اما باز هم باید همه موارد را به بهترین نحو بررسی کنید. متشکریم که تا آخر مقاله بانس ریت چیست؟ (Bounce Rate) نرخ پرش چیست؟ + طریق بهبود بانس ریت همراه ما بودید.
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فر
دیدگاهتان را بنویسید