الگوریتم دزدان دریایی | پلیس مقابله با سرقت محتوا در اینترنت
وقت آن است که الگوریتم دزدان دریایی را برای همراهان سئو لرن توضیح دهیم. اگر با تاریخچه دزدان دریایی آشنایی داشته باشید، به خوبی می توانید کاربرد این الگوریتم را درک کنید. فلسفه وجودی دزدان دریایی این بوده است که از اقیانوسها عبور میکردند و به کشتیهای دیگر حمله میکردند، چیزهایی مانند سوخت، لباس، غذا، طلا و جواهرات، نیروی انسانی و… را میدزدیدند و در کشتیهای خود استفاده میکردند. در سال 2012 گوگل یکی از الگوریتم های خود را با این نام نامگذاری کرد و وظیفه ای که به الگوریتم دزدان دریایی واگذار شده با مفهوم دزدی دریایی مطابقت دارد و به دنبال مجازات سایت هایی است که مانند دزدان دریایی رفتار می کنند. در ادامه می خواهیم به الگوریتم های کاربردی و مهم الگوریتم دزدان دریایی بپردازیم و نکات خوبی را در این زمینه بیان کنیم.
پیشنهاد میشود درباره الگوریتم های گوگل بیشتر بخوانید.
الگوریتم دزدان دریایی (Google Pirate)
الگوریتم دزدان دریایی (Google Pirate) یکی از الگوریتم های مهم ارائه شده توسط گوگل است که در سال 2012 راه اندازی شد. وظیفه الگوریتم های دزدان دریایی شناسایی محتوای کپی شده است. در واقع دزدی دریایی گوگل به منظور تشخیص سایت های کپی شده از سایت های اصلی و در نظر گرفتن جریمه های سنگین برای سایت های کپی شده ایجاد شد. با گسترش اینترنت و پیدایش سایت های مختلف متاسفانه برخی از سایت ها قوانین گوگل را دور زدند و دست به کارهای غیرعادی مانند کپی برداری از سایت های دیگر زدند که باعث نارضایتی کاربران و صاحبان سایت شد و گوگل شکایات زیادی از رابط کاربری دریافت کرد. معلوم شد که یک مشکل است و گوگل از یک الگوریتم دزدان دریایی برای رفع اشکال استفاده کرده است. زمانی که الگوریتم دزدی دریایی به وب معرفی شد، بیش از 42 میلیون وب سایت را از فهرست خارج کرد.
سوالی که در ذهن اکثر کاربران ایجاد می شود این است که تفاوت الگوریتم پاندا با دزدان دریایی چیست؟ خب هر دوی این الگوریتم ها خیلی با هم متفاوت هستند، اگر متفاوت نبودند گوگل دو الگوریتم مشابه را به دنیای وب معرفی نمی کرد. در واقع الگوریتم پانداها فقط به مقالات و مطالب نوشته شده در وب سایت ها توجه می کند و به شدت با مجرمانی که متن را کپی می کنند برخورد می کند اما در الگوریتم دزدان دریایی بیشتر نرم افزار، برنامه و کپی فایل های مختلف است. جستجوی نسخه های گم شده است. حتما سایت های زیادی را دیده اید که تمامی برنامه ها و محصولات پولی را به صورت رایگان در اختیار سایر کاربران قرار می دهند و به محض شکایت صاحبان، الگوریتم دزدی دریایی شروع به کار کرده و این سایت ها را جریمه می کند. متأسفانه قانون کپی رایت در ایران به خوبی رعایت نمی شود و از آنجایی که الگوریتم دزدی دریایی به زبان فارسی به طور کامل تکمیل نشده است، نمی تواند این متخلفان را جریمه کند. اگر با چنین مشکلی برخورد کردید، میتوانید با گوگل تماس بگیرید و از آن درخواست کنید تا وبسایت متخلف را حذف کند و اگر این موضوع به نارضایتی و شکایت تبدیل شود، جریمه میشوید.
مقاله پیشنهادی: آموزش سئو رایگان + حرفه ای
فرض کنید یک سایت بدون اجازه محتوای سایت شما را می دزدد. اولین سوالی که مطرح می شود این است که چگونه می توانیم از وب سایت شکایت کنیم؟
نحوه گزارش وب سایت های کپی شده از طریق DMCA Google
اگر محتوایی مانند متن، ویدیو، محصول و غیره از شما دزدیده شود. می توانید از طریق سرویس DMCA به Google شکایت کنید. البته این روند می تواند زمان زیادی به طول بینجامد و متاسفانه سریع نیست. عبارت DMCA مخفف Digital Millennium Copyright Act است که در فارسی به معنای قانون حق چاپ هزاره دیجیتال است. DMCA در سال 1988 توسط رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا تأیید شد و تقریباً 24 سال بعد در سال 2012 واحد DMCA به گوگل منتقل شد و در این شرکت شروع به کار کرد. هدف قانون حق چاپ هزاره دیجیتال محافظت از قانون حق چاپ در دامنه وب است.
با استفاده از سرویس DMCA، افرادی که محتوای آنها به سرقت رفته است می توانند درخواست کنند که صفحه وب سایت متخلف از فهرست Google حذف شود. DMCA و الگوریتم دزدان دریایی گوگل ارتباط نزدیکی با هم دارند. بنابراین دزدان دریایی از کمک اپراتورهای انسانی در گزارش های کاربر و DMCA استفاده می کنند تا تصمیم بگیرند کدام صفحات و سایت ها را از نتایج Google حذف کنند.
برای گزارش در این رابط کافیست وارد وب سایت DMCA شوید، روی گزینه Create New Notice کلیک کنید و پس از وارد کردن اطلاعات خود توضیحات و دلایل خود را برای کپی مطالب و اثبات مالکیت کپی رایت ارائه دهید. در مرحله بعد باید آدرس صفحه وب سایت خود و آدرس صفحه وب سایتی را که کپی کرده اید وارد کنید. همه نوشده ها باید به زبان انگلیسی نوشته شوند، برای این کار می توانید از افراد خوب انگلیسی زبان کمک بگیرید. سیگنال های شما توسط انسان ها بررسی می شود نه ربات ها.
کدام وب سایت ها توسط الگوریتم دزدان دریایی جریمه می شوند؟
خوب، پس از توضیح مفصل در مورد این الگوریتم، می خواهیم ببینیم کدام وب سایت ها توسط الگوریتم دزدان دریایی جریمه می شوند؟ پس از مشاهده محتوای سایت ها، اگر الگوریتم دزدان دریایی قبلاً آن را در سایت ندیده باشد، آن سایت را به عنوان سایت اصلی و محتوای اصلی در نظر می گیرد و سپس اگر سایت های دیگر محتوای کپی شده ارائه دهند، دزدان دریایی امتیاز منفی می دهد زیرا آنها را در نظر گرفته و سایت ارجاع دهنده را در رتبه برتر نتایج نگه می دارد. در مورد بعدی، همانطور که در بالا اشاره کردیم، الگوریتم دزدان دریایی از وب سایت هایی بازدید می کند که توسط کاربران گزارش شده است که کپی شده اند. در این حالت الگوریتم بر اساس اعتبار دامنه، ترافیک سایت، رتبه سایت و … تصمیم گیری می کند و برای متخلف جریمه در نظر می گیرد. البته مطمئن شوید که این شکایات به دقت بررسی شده و امکان ارسال شکایات الکی از سایر وب سایت ها وجود ندارد و در صورت ادامه این روند به درخواست های شما ترتیب اثر داده نخواهد شد. به طور کلی، الگوریتم دزدان دریایی به رفتار سه نوع وب سایت حساس است. این سه وب سایت عبارتند از:
- سایت هایی که تمام مطالب خود را از سایت دیگری دریافت می کنند.
- سایت هایی که مطالب خود را از بسیاری از سایت های دیگر کپی می کنند.
- سایت هایی که بدون ذکر منبع از منابع دیگران استفاده می کنند.
اگر سایت شما جزو یکی از این 3 دسته باشد دیر یا زود توسط دزدان دریایی مجازات خواهید شد. مجازات های دزدان دریایی به گونه ای است که اگر قبلا توسط این الگوریتم جریمه نشده اید، این الگوریتم صفحه مورد نظر را از نتایج حذف می کند. اما اگر شکایات زیادی در مورد وب سایت شما وجود دارد، این بار دزدی دریایی جریمه سنگینی را برای شما در نظر می گیرد.
مفاله پیشنهادی: بهترین شغل های 10 سال آینده ایران
متأسفانه، گاهی اوقات الگوریتم دزدان دریایی اشتباه می کند و برخی از وب سایت ها را به طور ناعادلانه جریمه می کند. دلیل این امر این است که متاسفانه برخی از وب سایت ها هستند که به دلیل انتشار مطالب زیاد به طور مداوم توسط خزنده های گوگل بازدید می کنند. یک روز طول می کشد تا آنها از مطالب جدید بازدید و کپی کنند و همان را در سایت خود قرار دهند. روش و خزنده های گوگل سریعا این سایت ها را ایندکس می کنند و بعد از 3 یا 4 روز به سایت اصلی منتقل می شوند. این محتوا توسط دزدان دریایی کپی شده و جریمه می شود. برای جلوگیری از این مشکل، باید راه حل زیر را به درستی انجام دهید.
آیا می توانیم از کپی شدن مطالب خود جلوگیری کنیم؟
بله، ما می توانیم با انجام یک سری راه حل از کپی شدن محتوای خود در وب جلوگیری کنیم…
اگر محتوای خود را به صورت فایل ارائه می کنید، می توانید نام وب سایت و توضیحات خود را در قسمت های مختلف این فایل وارد کنید.
اگر صفحات مجازی دیگری دارید یا شبکه اجتماعی خوب و فعالی دارید (مانند اینستاگرام و فیسبوک و توییتر)، پس از انتشار مطالب خود در سایت، این مطالب را در این صفحات مجازی منتشر کرده و منبع را ذکر کنید، برای ایندکس کردن سریعتر مطالب.
زمان بازدید خزنده های گوگل برای ایندکس شدن سایت شما را پیدا کنید یا به ربات برنامه زمانی ویژه ای بدهید تا در این مدت از شما بازدید کند. به عنوان مثال، یک برنامه زمان بندی محتوا را پیاده سازی کنید و این برنامه را برای ماه ها تکرار کنید تا ربات ها بدانند که در یک زمان خاص از شما بازدید می کنند.
اگر نرم افزار، بازی یا فایل خاصی طراحی کرده اید که این محصول مخصوص شماست، می توانید با استفاده از نرم افزار خاصی امکان کپی چندباره آن را محدود کنید. این بدان معنی است که هر کسی که فایل شما را خریداری و دانلود می کند فقط می تواند آن را روی سیستم خود نصب کند و نمی تواند آن را برای دیگران ارسال کند.
اگر محتوای جدیدی را در سایت خود منتشر می کنید، وارد قسمت بازرسی URL در پنل جستجوی کنسول خود شوید و به صورت دستی لینک صفحه مورد نظر را وارد کنید و از گوگل بخواهید صفحه شما را سریعتر ایندکس کند.
لینک سازی داخلی از سایر صفحات قدیمی سایت که ایندکس شده اند به سمت صفحات جدید بسازید.
اگر می خواهید از جریمه الگوریتم دزدان دریایی در امان باشید، باید به درستی و بر اساس سئو کلاه سفید گوگل رفتار کنید. هرگز کپی نکنید و همیشه سعی کنید محتوای منحصر به فرد و حرفه ای ایجاد کنید. اگر باید مطالب کپی شده را درج کنید، حتما منبع آن را ذکر کنید تا سوء تفاهم برای الگوریتم ها پیش نیاید.
سخن پایانی
سعی کرده ایم در مورد الگوریتم دزدان دریایی به طور کامل صحبت کنیم و نکات مهم و کاربردی این الگوریتم مهم را منتقل کنیم. با دانستن هر چه بیشتر الگوریتم ها، می توانید وب سایت های خود را بهتر برای موتورهای جستجو آماده کنید تا رتبه بهتری کسب کنید. اگر یک وب مستر یا متخصص سئو هستید، باید سئو را با دانستن قوانین الگوریتم های گوگل شروع کنید. اگر تجربه برخورد با الگوریتم دزدان دریایی را دارید یا اگر سایتی قبلا از مطالب شما کپی کرده است، لطفا تجربیات و نظرات خود را با سئو لرن و همراهان عزیز سئو لرن در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
درباره مهدی فاتحی فر
مهدی فاتحی فر هستم سال ها هست که در زمینه سئو فعالیت دارم. علاقه مند به زمینه دیجیتال مارکتینگ هستم.
سایر نوشته های مهدی فاتحی فر
دیدگاهتان را بنویسید